Медия без
политическа реклама

Ваклин вече не помни добре Иванчева ли му е поискала подкупа

14 Ноем. 2022
Александър Ваклин
стопкадър bTV
Александър Ваклин

Бизнесменът Александър Ваклин, по чийто сигнал тръгва разследването за корупция срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петър Дюлгеров, вече не помни подробности от случката. Това се разбра от думите му пред bTV, пред която Ваклин коментира окончателните ефективни присъди за корупция на тримата, произнесени миналата седмица.

На въпрос дали Иванчева му е поискала подкупа Ваклин отговори: "Престъпната група, която влезе в затвора." Той допълни, че е забравил точните подробности, но помни първото обаждане, когато му казали, че може да бъде разрешен проблемът му. "И се видяхме с един от тримата на кафе", продължи Ваклин все така, без да назовава имена. Когато му казали, че "цената" е 20 евро на квадратен метър по проекта, той се шокирал и пуснал сигнал. После се спазарил подкупът да бъде намален на 190 000 лв.

"Видях се в една нелепа среща с Иванчева, в която тя направи всички възможно да демонстрира надмощие. Тя живееше с идеята и все още живее с нея, че тя е над закона, че тя е законът", продължи Ваклин. И обърна внимание, че още след първата "вноска" Иванчева се е обадила на секретарката си да бъде пусната блокираната му административна преписка. "Можеше да го направи 6 месеца по-късно или година по-рано", посочи той.

"С мен се случи това, което се случваше с много бизнесмени и граждани от район "Младост" при същата кметица. Към делото има приложено едно малко листче, разписвано между осъдените, на което има 4 фирми със съответните суми. Аз съм само една от тях. Това, че колегите не са посмяли да свидетелстват, е проблем на обществото", продължи Ваклин, но и призна, че не знае дали сега би постъпил по същия начин.

Запитан за недоволството на част от обществото от присъдата, Ваклин обясни, че е разбираемо, че роднините и приятелите на осъдените не са съгласни. "Сливенският затвор е пълен с майки, отделени от техните деца, но най-добре е тези хора да не извършват престъпления", продължи той по повод на това, че Иванчева има малко дете. Ако има разкаяние, нека бъде помилвана, каза още той, но допълни, че не вижда такова.

Ден след като Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха вкарани в затвора с окончателни присъди за поискан и взет подкуп, Върховният касационен съд получи зелена светлина да публикува решението си по делото срещу бившата кметица на столичния район

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата