Медия без
политическа реклама

Управляващите ще ремонтират централата за подслушване за 13,7 млн. лв.

Служителите на ДАТО ще ползват нова сауна и фитнес

06 Септ. 2023
Административната сграда на ДАТО

Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО), която отговаря за прилагането на специалните разузнавателни средства, ще ремонтира централата си за 13 666 666 лв. без ДДС. Обществената поръчка е обявена през август, а крайният срок за подаване на оферти изтича на 8 септември.

От описанието на поръчката става ясно, че ще се извърши основен ремонт на административен комплекс от сгради на ДАТО, които се намират на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” № 106 в София. На адреса се намират три държавни сгради, най-голямата от които е 1459 кв. м. Тя е строена през 1934 г. и се състои от подземен етаж, четири надземни етажа и подпокривен етаж, който е неизползваем. В сградата освен офиси има още фитнес и спортна зала със съблекални и душове, сауна, кухня и зала за хранене. Всички тези помещения ще бъдат запазени и реновирани.

Втората сграда е с площ 463 кв. м. Постройката е Г-образна и се състои от подземен гараж и два надземни етажа. На първия етаж има складови и работни помещения, както и бюфет. На втория има още работни помещения и фоайе. Подземният гараж е разположен под вътрешния двор на комплекса. Третата сграда е най-малката с площ 135 кв. м. Въведена е в експлоатация през 1960 г. и се използва за работилница. Инвестиционният проект включва ремонт на фасада, покрив, ново отопление, вентилация и климатизация, ВиК, както и ново обзавеждане в трите сгради.

Все още не е ясно дали има кандидати за обществената поръчка, тъй като офертите ще се отворят на 11 септември. Към изпълнителя обаче има специални изисквания, които включват защита на класифицираната информация. "Подготовката, сключването и изпълнението на договора за настоящата обществена поръчка са свързани с достъп до класифицирана информация до ниво „Поверително“. В тази връзка възложителят поставя изискване кандидатите да притежават удостоверение за сигурност до ниво „Поверително“ и да разполагат със служители, притежаващи разрешения за достъп до класифицирана информация.

Ключови думи:

ДАТО, обществена поръчка

Още по темата