Медия без
политическа реклама

Татяна Дончева: Арестът на Нено Димов цели да всели страх

Това са милиционери, обучени в Симеоново, заяви политикът за главния прокурор и неговите подчинени

12 Яну. 2020
БГНЕС

„В ареста на Нено Димов няма никаква логика – те могат да го преследват наказателно, но да се арестуват хора така. Това са типични действия за всяване на страх“, коментира задържането на бившия министър политикът Татяна Дончева пред bTV.

Тя смята, че арестът е показателен за начинът, по който ще действа Иван Гешев като главен прокурор: „Това са милиционери, обучени в школата на МВР в Симеоново, за които йерархията е всичко. Там всичко е екшън, недейте да очаквате право и върховенство на закона. Там има задача и батальонът се строява“.

По адрес на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който определи задържането на Димов е „показно убийство“, Дончева заяви: „Когато правиш достлук с тези хора, ти отговаряш за този достлук. Когато години наред си подкрепял всякакви простотии, които не те засягат, но засягат други хора, недей да мислиш, че съдбата ще те избегне“.

Подкрепата на българските граждани за Бойко Борисов тя разтълкува така: „Българинът харесва този вид хора и иска да прилича на тях, не иска да бъде справедлив, честен и подчиняващ се на закона и на правилата. Харесва мутрите“.

За периода, в който е била адвокат на „Мултигруп“, тя каза, че е работила с много интелигентни и способни хора в компанията. Илия Павлов не бих нарекла мутра, уточни Дончева.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата