Quantcast
Дъждовните бури донесоха смърт | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Дъждовните бури донесоха смърт

29-годишен мъж бе покосен от скъсана улична жица в Златарица
Обновена
5 075
 БГНЕС
В София дъждът бе придружен с градушка.

Дъждовни бури вилняха през последните 24 часа в България. За съжаление, не се мина без трагедия - 29-годишен мъж почина, след като бе покосен от скъсана улична жица. Ужасът се разигра в Златарица. Младежът тъкмо се прибирал от магазина, когато връхлетял ураганът. Съседите не могли да извикат лекар, тъй като телефонните връзки били прекъснати.

Горна и Долна Оряховица са другите силно пострадали селища от региона. Те обявиха частично бедствено положение заради наводнения. Тежка е ситуацията и в община Антоново.

Но най-голямото наводнение се случи в Котел. По зла ирония, градът бедстваше и на същата дата преди две години. Сега, след като паднаха над 60 литра на квадратен метър, водата влезе в домове, завлече автомобили, наложи се и евакуация на хора. Местният кризисен щаб също обяви бедствено положение. Силно наводнени са улиците „Стара планина”, „Кръстьо Раковски”, „Луда Камчия” и „Иглика”. Проблеми има и в дере, където са вдигнати незаконни постройки.

Наводнено бе и близкото село Тича. Там Луда Камчия скъса дигата и потопи ниските къщи.

Силни дъждове се изсипаха и над София, придружени с градушка. Ледени късчета паднаха още в района на Пловдив, високите части на Западна България и по крайбрежието на Дунав. Перник, Благоевград и Елхово също не се разминаха без урагани.

Обстановката в Котел:

 

 

Posted by Rosi Raycheva on Friday, June 25, 2021

 

Още

Враца обяви бедствено положение заради силния вятър

01.04.2022

549
Живков гледа от скалата, мечка пие от реката...

21.01.2022

ДИЯН ИВАНОВ

2504
Общини бедстват след порои и придошли реки

12.12.2021

Обновена

4579