Quantcast
Дъждовните бури донесоха смърт | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Дъждовните бури донесоха смърт

29-годишен мъж бе покосен от скъсана улична жица в Златарица
Обновена
5 100
 БГНЕС
В София дъждът бе придружен с градушка.

Дъждовни бури вилняха през последните 24 часа в България. За съжаление, не се мина без трагедия - 29-годишен мъж почина, след като бе покосен от скъсана улична жица. Ужасът се разигра в Златарица. Младежът тъкмо се прибирал от магазина, когато връхлетял ураганът. Съседите не могли да извикат лекар, тъй като телефонните връзки били прекъснати.

Горна и Долна Оряховица са другите силно пострадали селища от региона. Те обявиха частично бедствено положение заради наводнения. Тежка е ситуацията и в община Антоново.

Но най-голямото наводнение се случи в Котел. По зла ирония, градът бедстваше и на същата дата преди две години. Сега, след като паднаха над 60 литра на квадратен метър, водата влезе в домове, завлече автомобили, наложи се и евакуация на хора. Местният кризисен щаб също обяви бедствено положение. Силно наводнени са улиците „Стара планина”, „Кръстьо Раковски”, „Луда Камчия” и „Иглика”. Проблеми има и в дере, където са вдигнати незаконни постройки.

Наводнено бе и близкото село Тича. Там Луда Камчия скъса дигата и потопи ниските къщи.

Силни дъждове се изсипаха и над София, придружени с градушка. Ледени късчета паднаха още в района на Пловдив, високите части на Западна България и по крайбрежието на Дунав. Перник, Благоевград и Елхово също не се разминаха без урагани.

Обстановката в Котел:

 

 

Posted by Rosi Raycheva on Friday, June 25, 2021

 

Още

Порои убиха хора в Гърция

16.10.2022

Обновена

3549
Все повече селища живеят в режим на бедствие

28.09.2022

ДИЯН ИВАНОВ

866
Водата на Своге изчезна мистериозно

16.08.2022

6353