Медия без
политическа реклама

Собственикът на Уолтопия се оплака от измама с негово Ламборгини

Луксозната кола се оказала дерегистрирана в КАТ и вече се води на испански гражданин

21 Апр. 2021
БГНЕС архив

Собственикът на "Уолтопия" Ивайло Пенчев обяви, че е станал жертва на престъпление, свързано с един от неговите автомобили "Ламборгини". Във Фейсбук той твърди, че това няма как да стане без участието на държавни институции.

"Искам да ви споделя за едно престъпление, на което станах жертва, и което мисля че няма как да се получи без участието на държавни институции. Брутално е и може да се случи на всеки от вас явно. Имам една кола, която не карам много - Ламборгини. Не съм я карал от повече от година. При опит мой служител да поднови гражданската й отговорност, научава, че тази кола не е моя от 19-ти януари. Собственост е на испански гражданин и е дерегистрирана в КАТ. В КАТ дори твърдят, че аз лично съм бил я дерегистрирал. Като го чух ми прозвуча съвършено невероятно, но е факт", написа той в социалната мрежа.

Той няма никаква идея как изобщо може да се случи това, след като и големият, и малкият талон не са излизали от касата му. Пенчев твърди, че и в КАТ, и в прокуратурата има копия на тези документи, "защото преди време имах прокурорска проверка във връзка с някаква акция за проверяване на скъпи коли".

"Всъщност и застрахователите ги имат. Но представям си какво щеше да ми се случи, ако бях излязъл с тази кола - спира ме полицай и ме арестува за кражба на кола", посочва още бизнесменът.

Той е пуснал жалба в полицията и се надява да се разкрият разбойниците. "Все пак имат запис на камерите в КАТ и може да се види кой е дерегистрирал. А дотогава да внимаваме да не ни арестуват за кражба на собствените ни коли. Сега се замислям, че прехвърлянето на кола, освен нотариална сделка, изисква и процедура в КАТ. А прехвърлянето на имоти, акции и други подобни е дори по-лесно", написа Ивайло Пенчев във Фейсбук.

 

 

 

Искам да ви споделя за едно престъпление, на което станах жертва, и което мисля че няма как да се получи без участието...

Posted by Ivaylo Penchev on Wednesday, April 21, 2021

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха искане за изслушване на Пеевски

18 Юли 2024

Групата на Пеевски в НС продължава да отслабва

17 Юли 2024

С лозунга "ДПС без Пеевски" хората на Доган си взеха централата

19 Юли 2024

Огненият вятър изпепели половината ямболско село Воден

17 Юли 2024

ДПС-Доган изпревари Пеевски за изселническите пенсии

17 Юли 2024