Quantcast

Медия без
политическа реклама

Собственикът на Уолтопия се оплака от измама с негово Ламборгини

Луксозната кола се оказала дерегистрирана в КАТ и вече се води на испански гражданин

21 Апр. 2021
БГНЕС архив

Собственикът на "Уолтопия" Ивайло Пенчев обяви, че е станал жертва на престъпление, свързано с един от неговите автомобили "Ламборгини". Във Фейсбук той твърди, че това няма как да стане без участието на държавни институции.

"Искам да ви споделя за едно престъпление, на което станах жертва, и което мисля че няма как да се получи без участието на държавни институции. Брутално е и може да се случи на всеки от вас явно. Имам една кола, която не карам много - Ламборгини. Не съм я карал от повече от година. При опит мой служител да поднови гражданската й отговорност, научава, че тази кола не е моя от 19-ти януари. Собственост е на испански гражданин и е дерегистрирана в КАТ. В КАТ дори твърдят, че аз лично съм бил я дерегистрирал. Като го чух ми прозвуча съвършено невероятно, но е факт", написа той в социалната мрежа.

Той няма никаква идея как изобщо може да се случи това, след като и големият, и малкият талон не са излизали от касата му. Пенчев твърди, че и в КАТ, и в прокуратурата има копия на тези документи, "защото преди време имах прокурорска проверка във връзка с някаква акция за проверяване на скъпи коли".

"Всъщност и застрахователите ги имат. Но представям си какво щеше да ми се случи, ако бях излязъл с тази кола - спира ме полицай и ме арестува за кражба на кола", посочва още бизнесменът.

Той е пуснал жалба в полицията и се надява да се разкрият разбойниците. "Все пак имат запис на камерите в КАТ и може да се види кой е дерегистрирал. А дотогава да внимаваме да не ни арестуват за кражба на собствените ни коли. Сега се замислям, че прехвърлянето на кола, освен нотариална сделка, изисква и процедура в КАТ. А прехвърлянето на имоти, акции и други подобни е дори по-лесно", написа Ивайло Пенчев във Фейсбук.

 

 

 

Искам да ви споделя за едно престъпление, на което станах жертва, и което мисля че няма как да се получи без участието...

Posted by Ivaylo Penchev on Wednesday, April 21, 2021

 

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Гърци купуват тонове олио от България и го връщат с оцветители като зехтин

03 Дек. 2023

В София пак се надига недоволство срещу хорото пред Народния театър

02 Дек. 2023

ГЕРБ и ПП-ДБ пожертваха ръководството на НЗОК заради раздорите си

01 Дек. 2023

Районен кмет показа как зимна София е заложник на почистващите фирми

30 Ноем. 2023

Спецов почисти наред - Божков, "Барселонагейт", имоти в Гърция и Дубай

03 Дек. 2023