Quantcast

Медия без
политическа реклама

Роднините на убитата Евгения протестират срещу пускането на свекъра ѝ

Съдът освободи срещу 5000 лв. Пламен Владимиров, помогнал на сина си да скрият трупа

10 Ноем. 2023Обновена
БНТ
Недоволни от освобождаването под гаранция на свекъра-помагач се събраха пред Съдебната палата. На снимката – майката на Евгения

Тричленен състав на Апелативен съд – София отмени определението, с което Софийският градски съд  разпореди задържане под стража на Пламен Владимиров, подсъдим за съучастие в убийството на снаха си Евгения Чорбанова. Това съобщиха от съда. 

Според магистратите мярката за неотклонение на Владимиров следва да бъде парична гаранция в размер на 5000 лв., каквато бе преди задържането му под стража. Съдът посочва, че лицето е имало изрядно процесуално поведение, не е препятствало по никакъв начин провеждането на делото и е спазвало всички изисквания към него. Взето е предвид и тежкото здравословно състояние на подсъдимия, както и факта, че той има постоянен адрес и чисто съдебно минало. 

Тази вечер недоволни хора и близки на убитата Евгения се събраха пред Съдебната палата в знак на протест срещу решението на съда. "В потрес съм, не може човек с доживотна присъда да бъде пуснат срещу 5000 лева. 5000 лв. струват ли един човешки живот. Той направи сина си убиец", коментира майката на Евгения пред БНТ. 

Софийският градски съд чете доживотни присъди по делото за убийството на Евгения Владимирова - за съпруга и свекъра ѝ - Орлин Владимиров и Пламен Владимиров. Председател на съдебния състав е Вера Чочкова.

От момента на определяне на по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража“ на 22.03.2022 г. той не е имал поведение, водещо до извод за възможно отклонение от мярката, респективно укриване, напротив, във всички досегашни производства по повод мярката за неотклонение по отношение на него е било приемано безпротиворечиво, че поради наличието на постоянен адрес, уседналост, семейна ангажираност и чисто съдебно минало, липсва каквато и да било опасност да се укрие. 

Допълнителен аргумент в тази насока е влошеното му здравословно състояние още от 2015 г., сочат магистратите. Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Софийският градски съд обяви на 20 октомври доживотни присъди по делото за убийството на Евгения Владимирова - за съпруга и свекъра ѝ - Орлин Владимиров и Пламен Владимиров. Председател на съдебния състав е Вера Чочкова. По-тежка присъда от доживотния затвор е единствено доживотният затвор без право на замяна. Съдът уважи искове за 2,3 милиона лева неимуществени вреди на близките на убитата, които осъдените трябва да им платят.

Младата жена бе удушена в апартамента им в кв. "Лагера" в София на 13 октомври 2021 г., а тялото ѝ бе открито в куфар месец по-късно във водоем край Перник.

Пламен Владимиров е признат за виновен, че е помогнал на сина си - натоварил е тялото на 33-годишната си снаха в колата си и го е изхвърлил.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?