Медия без
политическа реклама

Съд пуска прокурорския син от Перник срещу 3000 лв. гаранция

20 Февр. 2024
Васил Михайлов
БГНЕС
Васил Михайлов

Прокурорският син от Перник отново излиза от ареста, след като съд измени мярката му за неотклонение от арест на парична гаранция в размер на 3000 лева. 

Софийският районен съд постанови, че не са открити процесуални нарушения по делото срещу Михайлов за отправената заплаха към бившата му приятелка Боряна и процесът по този случай ще започне в съдебна зала, разказва Би Ти Ви.

Защитата на Васил Михайлов поиска отвод на прокурора по делото - Георги Иванов. Съдът отхвърли искането. 

Адвокатът поиска още мярката за неотклонение на прокурроския син да бъде променена и той да излезе или на свобода с подписка, или под домашен арест.

Васил Михайлов, който е син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, отива на съд за 8 престъпления. Това съобщи пред журналисти заместник районният прокурор на София Иван Стефанов.

Съдът постанови мярка парична гаранция от 3000 лв., като Михайлов има 10-дневен срок, за да плати сумата. Когато предостави доказателства, че го е направил - ще бъде пуснат.

Васил Михайлов обаче има наложена мярка за неотклонение по друго дело, свързано с побои - домашен арест. Следователно, когато плати гаранцията си, той трябва да бъде конвоиран до адреса, където Софийският градски съд е определил той да излежава домашния си арест.

Софийската районна прокуратура започна ново разследване срещу прокурорския син Васил Михайлов. Извършени са претърсвания и изземания в дома му Перник, съобщиха от държавното обвинение. В прокуратурата в Перник е постъпил сигнал от жена Б.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата