Медия без
политическа реклама

Прокурорският син заплашил с убийство и приятелката си

Извършен е обиск в дома на Васил Михайлов

13 Септ. 2023
 Васил Михайлов
БГНЕС
 Васил Михайлов

Софийската районна прокуратура започна ново разследване срещу прокурорския син Васил Михайлов. Извършени са претърсвания и изземания в дома му Перник, съобщиха от държавното обвинение.

В прокуратурата в Перник е постъпил сигнал от жена Б.Р, че е заплашвана чрез телефонно обаждане с убийство. По неофициална информация става дума за приятелката на Михайлов. По случая е образувана преписка, която след отвод на прокурорите от Районна прокуратура - Перник е изпратена в Софийска районна прокуратура с постановление на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. Наблюдаващият прокурор е преценил, че има има достатъчно данни за извършено престъпление и е образувал досъдебно производство.

Васил Михайлов беше освободен от ареста през юли. До обвиненията срещу него се стигна, след като граждани на Перник се вдигнаха на протест заради безчинставата на 18-годишния ученик. Той беше арестуван за жесток побой над местната футболна легенда и настоящ треньор Румен Андонов. Първоначално младежът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 9 април около 04.00 ч. в близост до детска площадка в Перник той нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го намушкал с нож в лявото око. Деянието е извършено по хулигански подбуди без личен мотив. След това обвиняемият се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ, съобщават от държавното обвинение. Днес Михайлов е обвинен и за това, че на 11 април около 14,00 часа в близост до заведение в Перник е нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата на Р.Н., вследствие на което му причинил телесна повреда. Според прокутратурата деянието също е извършено по хулигански подбуди.

Междувременно Михайлов беше осъден на пробация за срок от 1 г. и 6 м. и 100 часа безвъзмезден труд. Съдът в Бургас постанови присъдата след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата