Quantcast

Медия без
политическа реклама

Разобличаващият врачански репортаж за Борисов бе свален

29 Юли 2020Обновена
ТВ Враца

Регионалната медия "ТВ Враца" свали от интернет платформата Youtube и от сайта си своя силно критичен репортаж за посещението на премиера Бойко Борисов в северозападния град вчера. Това се случи, след като видеото доби популярност в социалните мрежи и други онлайн медии.

От телевизията отказаха коментар за "Сега". Оказа се обаче, че репортажът вече е споделен из социалните мрежи и може да се гледа там. Такова копие показва и "Сега" след свалянето на официалния материал.

Репортажът на "ТВ Враца" красноречиво показа, че вчерашното посещение на министър-председателя във Враца, където беше аплодиран от възторжени граждани, всъщност е режисирана от ГЕРБ постановка.

В повечето телевизии бe пoкaзaнo кaк пoд бурни aплoдиcмeнти Бoриcoв cлизa oт джипa във Врaцa. Cъбрaлитe ce хoрa гoрeщo ръкoпляcкaхa и cкaндирaхa имeтo му. "Блaгoдaрим ти, Бoйкo. Ти нaпрaви нaй-хубaвoтo нeщo зa нac", "Aкo бeшe лecнo, Oрeшaрcки дa гo e нaпрaвил", се чуваше от страна на присъстващите. 

Местната "ТВ Враца" обаче обясниха, че oфициaлнo cъoбщeниe до медиите в региона зa пoceщeниeтo нa Бoриcoв нe e имaлo. Във видeoтo се виждаше кaк мecтни журнaлиcти изoбщo нe ca дoпуcнaти вътрe до събитието. Затова пък бяха показани събраните привърженици на ГЕРб, извикани за да направят агитка и да аплодират почти всяко изречение на премиера.

След хвалбите на Борисов за ремонта на пътя Ботевград-Мездра, репортерка го контрира, че това е можело да стане още преди 10 години, но тогава премиерът е пренасочил парите за друго трасе. Но агитката от ГЕРБ дори не оставя Борисов да отговори, започва да подвиква към журналистката и да отговаря вместо своя лидер, който благосклонно мълчи.

От "ТВ Враца" обаче разказаха в сваления вече репортаж точно как правителството на Борисов е лишило региона от ремонт на пътя, защото е отклонило парите. 

Още по темата