Медия без
политическа реклама

Разколът в Бургас се потвърди - ДБ издигна кандидат без ПП

Димитър Найденов ще е независим претендент за кмет, очаква се регистрирането и на Константин Бачийски

18 Септ. 2023Обновена
FB/Да България
Димитър Найденов с Христо Иванов на Росенец

Разколът в Бургас между ПП и ДБ се потвърди. Коалицията там няма да има общ кандидат за кмет. С решение от вчера на общинската избирателна комисия е регистриран инициативен комитет за издигане на Димитър Найденов:

Той е кандидатът на ДБ. А на ПП ще е Константин Бачийски. Той най-вероятно ще се яви чрез регистрацията на своята партия "Средна европейска класа", която бе един от мандатоносителите на ПП преди да бъде учредена. Разколът в Бургас назряваше ударно през последните дни:

Както можеше да се очаква, решението на ПП - ДБ за единни кметски кандидатури в страната е на път да се провали. Общините, интересите, характерите на отделните личности са твърде много, за да се случи.

Все още преговорите текат. Големи са скандалите и за листата, която би трябвало да е обща. Ако се стигне до втори тур с участието на някой от тях, Найденов и Бачийски ще се подкрепят. И двамата са депутати в момента.

ПП обяви Бачийски като кандидат още през лятото. Според ДБ това е станало в разрез с вътрешните коалиционни процедури. През цялото време ДБ показваше, че държи на Найденов. Преди няколко дни пред bTV съпредседателят на ПП Кирил Петков отказа да коментира по същество проблема.

Късно вечерта днес, малко преди финалния срок, бе публикувана и кметската регистрация на "Средна европейска класа" в общинската избирателна комисия. 

Партията се е регистрирала и във вота за общински съветници - което пък означава, че най-вероятно и листата с ДБ няма да е обща.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?