Медия без
политическа реклама

Радев: Диалог с премиера има смисъл след истината за шкафчето

Президентът поиска да бъдат отстранени механизмите, водещи до порочния модел на управление

22 Септ. 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

По повод призивът на вицепремиера Красимир Карачанов за протегната ръка между президент и премиер, държавният глава Румен Радев коментира, че диалогът има смисъл само, ако бъде поставен на здрава основа.

"Това означава по безспорен начин да изчистим истината за записи, шкафчета, корупционни схеми. Да установим кои са механизмите, водещи до провала в управлението. Кои са механизмите, водещи до този порочен модел да управление, и как те трябва да бъдат остранени. Едва тогава може да се води диалог за бъдещето. Другото е лицемерие и компромис", заяви президентът пред журналисти в ямболското село Бояджик.

Румен Радев използва случая да призове гражданите да  градим правова държава с независимо правосъдие. "Моята голяма признателност днес е за всички будни граждани, които повече от два месеца оспорват моралното падение и зависимостите на малцина да определят бъдещето целия народ", изтъкна президентът.

Държавният глава изрази още мнение, че сегашното управление е лишено напълно от легитимност и не може да приведе страната ни през тежката здравна, социална и икономическа криза

Във връзка с вчерашното решение на Радев да освободи началника на кабинета на президента Калоян Методиев, държавният глава коментира, че по този начин му дава свобода "да разкрие своя безспорен потенциал другаде, стига да получи доверието, което аз му гласувах". 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата