facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Проф. Дичев: Властта вече много прилича на комунистическата

На изборите ГЕРБ и т.нар. Патриоти ще платят с лихвите това, което се случва, коментира преподавателят в СУ
14 386
 БГНЕС
Проф. Ивайло Дичев

Бойко Борисов се опитва отчаяно да се дистанцира от това, което става. Властта вече изключително много прилича на комунистическата и на изборите ГЕРБ и тъй наречените Патриоти ще платят с лихвите това, което се случва. Това каза пред БНР културният антрополог и преподавател в СУ проф. Ивайло Дичев.

"Бойко Борисов отчаяно се опитва да се дистанцира от това, което става. А какво става? Властта вече изключително много прилича на комунистическата, т.е. сливане на едрия бизнес с цялата политическа власт, и една съдебна власт, прокуратура по-специално, която арестува преди да си е измислила за какво точно да обвини хората. И медии, които манипулират и лъжат. Към това се добавя и насилието, и то все повече, крачка по крачка, то става все по-видимо и все по-брутално", описа ситуацията Дичев.

За конференцията на ГЕРБ от оня ден той коментира: "Тя бе абсурдна, защото не стана много ясно защо не си говорят помежду си тези делегати, защото са дошли само да изслушат една реч и да ръкопляскат. Но тази реч бе изцяло засенчена от побоищата, които техни симпатизанти организираха над хора и журналисти".

Стъпка по стъпка насилието се увеличава, каза проф. Дичев по повод вдигането на палатковите лагери в страната. "Вярно, че пак по асоциация на миналото, различни работнически колективи писаха възмутени писма, едно време в "Работническо дело" публикуваха такива писма да се осъдят враговете на народа", направи аналогия той. Протестите започнаха с побоища над две момчета, абсолютно безсмислени и глупави, Борисов си ги призна, между другото, и днес абсолютно безсмислено арестуваха 12 души, посочи Дичев.

"Борисов се мъчи да остани настрани от това.  Пуснал е напред този брутален човек Валери Симеонов, който и без това разчита на такива хора, които обичат насилието и някакси ако се може да остане назад. Даже самата му идея да направи правителство без негово собствено участие е в тази посока. Не знам дали ще му се получи -  каза още проф. Дичев. - Мисля, че правителството е решило да обърне другата страна. Връщаме се към миналото, когато нямаше възможност да се протестира и да се изказва мнение. Но все пак идват избори, предсрочни или не, и на тях ще бъде платено с лихвите и от ГЕРБ и от тези т.нар. Патриоти, които ще изчезнат от полезрението".

Според Дичев днешната акция безспорно ще е минус за управляващите. Играта на Борисов той описа така: "Борисов се опитва да се скрие и да се изкара човек, който е обвързан с някакви договори, с нещо, което трябва да свърши за Ковид и ние да му съчувстваме, понеже той за нас го прави, а по-лесно за него е да си отиде. Борисов е популист, той се прави на слаб, за да бъде силен, но не знам доколко му се получава в момента. Досега 10 години успява да играе тази игра, досега успява да се представи като човек, който отстъпва, който слуша хората. В момента виждаме, че се мъчи да прехвърли цялата отговорност върху някакви други сили - дали е Симеонов, дали е Пеевски, ще разберем по-нататък".

89

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов: Кръгът на Радев ми прати прекрасна госпожа да снима шкафчето

24.09.2020

Обновена

9301 86
Безсилието на ГЕРБ прави Караянчева непоклатима

23.09.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

5869 6
Борисов: Летим с първите мъже на Саудитска Арабия

23.09.2020

Обновена

5849 55

Коментари

Страници

Сръчко

***

Кара Колю

Ей... мноо си сръчен, бре 😁

Neymar

Диктатурата ке падне.

Rendeto

С аналогията между сегашната власт и комунистическата професора претрепа с тоягата половината форум, сега има да вият като бити кучки.

Бонжуар

Аналлогията ти харесва, май... С 200...

Rendeto

"Аналлогията ти харесва, май... С 200..."

Няма нужда да ни споделяш намеци за сексуалните си преживявания. 

Бонжуар

Къде видя сех? В тоягата, мейби? 🤑

Basilisk

И кво прави Сръчко тук, щом не му харесва? По задължение?

dembik

Разпределение.

blue_fish

Ако продължим с аналогиите, остава да разберем и кой разтрива ушите на Бойко Борисов.

Begemot
снимка на Begemot

Определянето на Бацевата власт като комунистическа е обида, дори за чугунени глави като мен.

Диагностик

И медии, които манипулират и лъжат.

 

Всички медии ли лъжат? Има 5-6 телевизии,  които непрекъснато бълват истини, родени от самия Бабикян.

Не говорим за мазохизма на софиянци, който позволи на група протестиращи да блокират, замърсяват, викат през нощта, сипят обидни квалификации и простотии...

 

Бонжуар

"... сливането на едрия бизнес с цялата политическа власт" е какво?!? Дичееев, Дичев! 🤪🤑🤑

АзаБ харесва това! Ще има пържолка...

И Румето Коларова отишла да "освобождава" от зандана Бабикян... Със селфита. Цирк! 

Жегата съвсем ще стопи мозъците на псевдодесните ибрикчии на чичко Дьорд. 🐑💨

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

 Ужким виден културолог,този, а не прави разлика между селяни и комунисти.

☺️

Диагностик

Няма ли днес да се появи Радев и да си изкаже възмущението от провалените блокади на водените от него протестиращи?

Очакваме и втората част от безценните му анализи за положението в страната.

Той ще ни оправи.

randevu

Дай нещо от пик.

Mihail Mihaylov
снимка на Mihail Mihaylov

Диагнусник, на тебе каква ти беше диагнозата?

Бонжуар

"Оправен" от Св. Толупий. С 200.

Диагностик

Най-краткото определение за комунист:

Човек, който очаква държавата да го направи буржоа.

Наблюденията ми от последните двайсет години са, че от комунистите се получават най-коравите християни. Бог е велик магьосник.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Най-краткото определение за гербераст:

Селянин, който си е повярвал, че е аристократ.

☺️

Наблюденията ми от последните година са, че повечето милиционери страдат от сходно психическо разстройство.

 

LeDoyen

Без съмнение наблюдаваме агонията на едно 10-годишно мутренско управление. Не знам защо на никого не му прави впечатление, че се използва жандармерия срещу мирно протестиращи! Това вече е параноя и паника. Жандармерията е наследник на Вътрешни войски, които бяха създадени през 50-те години за борба с въоръжените врагове на властта (горяни). Сега тази полувоенна полиция се хвърля срещу няколко спящи младежи! Силно симпатизирам на тези млади хора за техния стремеж да сложат край на порочното управление, макар, че не одобрявам блокирането на възлови кръстовища и преди и сега. Има хиляди форми на протест, които не затрудняват живота на обикновените хора. Що се онася до сравнението на сегашното упавление с "комунистическото",  мисля, че просто е едно глупаво клише, предназначено за 80-те процента.

Диагностик

Дичев вечно се опитва да прокарва мухлясалите си идеи.

Sergey Dimitrov

Ами не е точно така. Жандармерия е имало и по царско време и се е борила с партизаните. Не е измислена от комунистите.

Under_My_Thumb

Жандармерията е наследник на жандармерията на  монархо-фашистката власт, прочула се с рязане на глави (50 хиляди лева), палене на къщи, интерниране в покрайнините на Царството и други дерьмократични благинки. Баба ми (два пъти интернирана за по 6 месеца в затънтения Св. Врач) се разплакваше, когато се споменеше "жандармерия" ...

Begemot
снимка на Begemot

Ако Баце и шайка прители, а и още по яки кукловоди зад тях запазят властта и отидат на редовни избори, които те печелят по известни на всички начини - това е окончателната смъртна присъда на България. Защо? Защото ще стане ясно, че тук, у нас, никога не е имало и няма да има закон, демокрация, меритокрация, свободен пазар, някаква власт на народа. Младите окончателно ще напуснат страната. Ще стане ясно, че каквото кажат Баце и Маце и Паце - това ще става. 30 години е така, Бай Туй въобще не е случайно явление, него в единен екстаз го бутаха към властта чужди посолства и фондации,  червени генерали и местни олигарси.

Има следната логика: преходът беше грабеж и лъжа. Невидимата ръка на пазара е по голяма манипулация и от светлото комунистическо бъдеще. По пазарен начин ли станаха богати днешните и бивши олигарси? По пазарен начин ли съществуват  те? Не, с каржба на подземни и надземни богатсва, бадитска приватизация и разкостване на предприятията ( добри или лоши), обсебване на естествени монополи като БТК, флота, енергетиката, мините , туризма, хазарта.  С кражба на еврофондове, бюджет и обществени порички. След голямото и криминално грабене дойде ред и на  и криминалното ОПАЗВАНЕ на заграбеното, трябва охранител- мутра. И тя беше намерена.

Мисля, сегашните протести са всъщност НАЧАЛОТО НА ПРЕХОДА.  Дано не са и неговият край.

Диагностик

Руските атаки започват да се насочват и към други по-малки европейски страни, на които те трудно отстояват. 
Кремъл си е взел на мушката от няколко години една балканска страна и член на ЕС - България. Според местни анализатори, Москва и нейните тайни служби подбуждат протестите в страната, които продължават вече 1 месец. Те са насочени срещу проевропейската и пронатовска дясна управляваща партия ГЕРБ. В подкрепа на хората по улиците се обяви президентът Румен Радев от опозиционната лява партия БСП, за когото се смята, че кандидатурата му за поста е съгласувана с руския генерал Леонид Решетников. Радев взима в екипа си други двама проруски възпитаници - бившите журналисти Елена Йончева и Иво Христов (на снимката отдолу).   
През миналата година те стават евродепутати от българската левица, която е част от Партията на европейските социалисти (ПЕС). Още със стъпването си в длъжност Елена Йончева се обявява против санкциите на ЕС срещу Русия. Самата тя е с руско потекло и обучение. Нейната майка Лариса е рускиня, а телевизионна журналистика завършва в Москва по комунистическо време. Според български анализатори, Йончева изпълнява план на руските тайни служби за компрометиране на България, като се използват праворачдавателните системи на ЕС. 
Прикривайки се под предлога за борба с корупцията, се цели да се отчужди България като тотално корумпирана и неизпълняваща европейските директиви. Така се слага клеймо, че е безправова държава с цел руските тайни служби да направят преврат и да поемат властта в страната. 
Чрез "всенародни протести" се цели да се свали законно избраното правителство на проевропейския и пронатовски премиер Бойко Борисов от дясната партия ГЕРБ, който управлява за трети път България. Целта на руските служби е страната да излезе от ЕС и НАТО, и да увеличи своето влияние. 
Подобна игра Русия прилага в съседната на Българня - Сърбия."   
Елена Йончева не се интересува от имиджа на България и на последствията от нейната антибългарска дейност. Тя има за цел да свали Бойко Борисов от власт и да увеличи руското влияние в нашата държава. Затова български евродепутати планират да уведомят ръководствата на Европейската народна партия (ЕНП) и на Партията на европейските социалисти (ПЕС), че тази директива е на руските тайни служби, които използват органите на правораздаване за собствените си политически цели. Двете централи трябва да вземат още предвид поставените насоки и задачи пред европейските прокурори от месец май за недопускане на изпозването на правосъдните органи за политически цели и за употребяването им в полза на руски интереси. Както и за компрометиране на демократични и антируски партии и техните ръководители. 
Местни анализатори твърдят, че Елена Йончева е многократно използвана за изпълнение на задачи на руските тайни служби като се започне с повишаване на имиджа на сирийския диктатор Башар Асад с пари на руската външнотърговска банка VTB, за да се стигне чрез проруската опозиционна партия БСП до антибългарското и антисвропейското й присъствие в свропарламента. 
Тя е стигнала до там. че да изисква от антикорупционната комисия на Испания определено политическо решение. Това трябва да се порицае, като й се потърси отговорност, защото е едно от доказателствата за нейната принадлежност към групата за изпълнение на руските стратегически цели. А именно, противозаконното използване на правосъдните органи на страни от ЕС за политически цели.

Бонжуар

Що не простираш по Перловец? Хем ще се запознаеш от близо с канала. 💩💩💩

Sergey Dimitrov

Отново диагностицирани празнословия (фейкове).

Сократ-май

Мемсахиб е виновна.

Без курабийки няма майдан.

woogie

Таваришч, професор! Кога при комунизма е имало масови, антиправителствени, демонстрации? Кога е имало блокиране на кръстовища. Кога е имало отворени граници, опозиционни медии, пълни магазини и претъпкани пътни артерии с автомобили? Кога стотици хиляди хора са летували в Гърция, Турция и други световни дестинации?

Имаше задължителни манифестации и гласуване, граници оградени с кльонове и мрежи, открити листове, дефицит на стоки и цензура. Кое от тези неща ги има днес?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш