Медия без
политическа реклама

"Приключил ремонт" побърка хиляди варненци с безводие

Кметът пък се оправдава с бойкот от строителните фирми

26 Септ. 2023Обновена
"Приключилият ремонт" на улица "Подвис"
диян иванов
"Приключилият ремонт" на улица "Подвис"

Хиляди варненци от едни от най-гъсто населените квартали - "Цветен" и "Левски", втори ден изпитаха неистови проблеми с водоподаването. Изумителното е, че проблемът не се дължи на неочаквана авария, а на планирани ремонтни дейности, които очевидно следваше да бъдат извършвани по-щадящо за хората. Но има и още по-шокиращ факт - касае се за ремонт, който според кмета Иван Портних следваше да е завършил на 15 септември!

Става дума за реконструкцията на улица "Подвис" - подменят се водопровод, настилка и т.н. Вчера към традиционните за такива случаи беди с трафика, се прибави и за водата. Тя спря сутринта и ВиК съобщи, че ще дойде в 20 часа. Обаче не тръгна. След това излезе съобщение, че ще дойде чак в 10 часа сутринта. Все пак малко преди полунощ абонатите бяха зарадвани. Вода имаше и днес, ремонтът изглеждаше осъществен. Да, ама към 15 часа спря отново - с обещание да е само до 20 часа - и хиляди хора заживяха с надежда побърквацията наистина да свърши тогава. За да се отсрами, ВиК осигури водоноска до детската градина на улица "Роза". Във всичките съобщение на водното дружество се уточняваше, че спирането е заради "строително-ремонтни дейности от фирма "Пътстрой"", тоест не поради самото ВиК.

А кметът Иван Портних два пъти бе казал, че до началото на учебната година критичната отсечка ще бъде завършена - веднъж при старта на дейностите в средата на лятото, втори път на 12 септември: 

Тая ли учебна година е имал предвид кметът, не се знае. Защото отсечката е далеч от завършване (личи по снимката към публикацията).

Подобни случки месец преди местните избори задължително съдържат политически контекст. Но интерпретацията на самия Портних бе изненадваща. Или не чак толкова. Преди 5 дни той набеди ангажираните с ремонтите фирми: 

Днес пък даде пресконференция, на която се оплака от застрояването на квартал "Чайка". Тоест Портних тия дни се разграничава от собственото си управление. 

 

ЩАСТИЕ 

Водата днес все пак се появи преди 20 часа. Нещата бяха овладени - засега.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Иван Портних

Още по темата