Quantcast

Медия без
политическа реклама

Премиерът употреби и армията в рекламните си турове с джипката

Борисов към Каракачанов: По твое време бойните машини имаха ли климатици?

21 Дек. 2020

С модернизацията на танковете Т72 се влагат средства и в българската индустрия. Заводът на Терем в Търговище възстанови способностите си за ремонт на бронирана техника, в него работят 200 души. Тези, които ни критикуват, ако бяха обновили военната ни техника през последните десетилетия, сега нямаше да се налага да се работи по толкова проекти едновременно.

Posted by Boyko Borissov on Monday, December 21, 2020

Бойко Борисов не подмина и армията в рекламните си кръгчета с джипа из страната, които този път го отведоха в завод "Терем" в Търговище. Заедно с него беше силовият вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, като двамата се надпреварваха да обясняват колко много са направили за войската през последните три години и колко милиарди са изляли за ново въоръжение. По техни думи някои неща не са се случвали 50 години, други - като например големи морски учения, нямало от 17 години, а от десетки години не били отпускани пари за модернизиране. 

"От 15 години такава модернизация на армията ни не е правена. Това потвърждават и българските военнослужещи. Работим по натовски стандарти и правим всичко необходимо за военните училища, за авиацията, за моряците, за сухопътните сили, за специалните части, за инфраструктурата, за летищата", обяви Бойко Борисов. И се обърна към военния министър с думите: "Краси, по твое време бойните машини имаха ли климатик?".

Поводът за новата порция хвалби беше инспекция на военния завод "Терем - Хан Крум" в Търговище, където се извършва ремонт на бойна техника.  На премиера бяха показани няколко танка. Каракачанов  напомни, че преди дни Министерският съвет е отпуснал 50 млн. лева за модернизацията на танковете Т-72. От завода обясниха, че на танковете Т-72 ще бъде интегрирана нова система за управление на стрелбата и система, която има сателитна връзка. Ще има и предупреждение за облъчване с лазерен лъч.

Пред Борисов и Каракачанов беше извършена демонстрация и с един от напълно ремонтираните танкове. Военният министър поясни, че на този етап е по-важен проектът за новите бронирани машини, които, заедно с танковете, да се правят в "Терем". Корабите пък ще се правят във Варна, а машините за спецчастите ще идват от завод в Самоков.

Военният министър продължи хвалбите и по море като обяви, че морското училище в града е обявено за второто военноморско в света по качество на образованието, като допълни, че повече гърци учат във Военноморското училище във Варна, отколкото в Гърция.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?