facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Потушен е пожарът в летните сараи на Доган край Бургас

Полиция и частни охранители не позволиха на медии дори да приближат района
Обновена
6 162
 Фейсбук архив

Потушен е пожарът, който избухна в лятната резиденция в парк „Росенец“ в залива Отманли край Бургас, съобщава БНР. Въпросният комплекс се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган и се смята за нещо като негова лятна резиденция.

Петдесет квадратни метра от покривна конструкция са горели в района на парка, като огънят е тръгнал от постройка в близост до бившата хижа на „Трансвагон“, разказва Националното радио.

Сигналът за пожара е получен в полицията малко преди 12 на обяд. Огънят е бил загасен от два противопожарни екипа с шестима огнеборци, съобщиха от пресцентъра на МВР в Бургас. Още две пожарни са доставяли допълнително количество вода за гасенето. Комплексът е едно от най-охраняваните места по Южното ни Черноморие, достъпът до който е ограничен с бариера. Всички журналистически екипи се оплакаха, че не са допуснати в района от полиция и частни охранители.

Охранителите заявиха, че няма пострадали. По данни от полицията  вероятната причина за възникването на пожара е късо съединение. Изгорял е половината от покрива на постройката. 

Имотът се намира до пристанище „Росенец“. Територията около него и то самото са отдадени на концесия на бургаската рафинерия. 

Вилната постройка не може да се види от пътя, който е затворен с бариера. Единственият изглед към нея е от към морето. Точно от отсрещната страна се намира и остров Св. Анастасия.

Всички, намиращи се в комплекса, са били евакуирани и опасност за живота им няма, съобщи bTV.. Според "24 часа" това е новата къща на Доган и той е бил в нея по време на пожара.

Имотът, който е под засилена охрана, от години се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. До комплекса се достига само откъм морето.

През 2016 г. разследващият сайт „Биволъ“ писа, че комплексът ограничава достъпа до държавно пристанище и държавен плаж.

Само преди дни общински съветници алармираха, че Бургас харизва улица на комплекса и, че местният парламент променя устройствен план в парк „Росенец”.

 

 

24

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правосъдният министър коментира Догансарай... специфично

08.07.2020

Обновена

9150 23
Държавата години наред обгрижва Догансарай

08.07.2020

Екип на Сега

3073 13
Радев потвърди: Агресивните охранители на Доган са служители на НСО

08.07.2020

Обновена

Екип на Сега

9731 114

Коментари

Under_My_Thumb

"Земята на Ботев и Левски

отново е робска земя..."

 

Христо Кърпачев, поет-партизанин

Сократя

Не, не е това. По-скоро:

... отново в полетата бойни

пожарът на бунта гори.

.....................

и като финал:

... че скоро часът ще удари,

часът на съветския строй.

ПероВТ

Откъдето дошло, там и отишло, както е казал народът.  Не знам защо, но ми идва наум и друга поговорка - Бог забавя, но не забравя. 

Никса

 Соколът е прекалил с вискито!

Evasion

Чудя се, щом се стига само повода до комплекса, двата екипа огнеборци с кво са отишли да гасят?!? С водни колелета ли?

Жозефа
снимка на Жозефа

До комплекса се достига само откъм морето.

 

Глупости, редакцията. Стига се по път, който се води улица,  на която са навързани някогашните ведомствени почивни станции на различни предприяти. В края ѝ някога се намираше яхтклубът на Нефтохима, чийто терен заедно с вълнолома и малко пясъчно плажче непосредствено до нефтопристанището бе даден на Доган. 

За харизването на част от тази улица иде реч по-нататък в дописката ви.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Баси грозната постройка!

Миша

Това нещо, което е на най-заден план ми прилича на метростанцията на летището. Да няма тайна линия: "Зимен сарай" - "Летен сарай"?😜

Efraim Efraimov

Оххх... дали е застрахована тая голяма празна къща? А?

it4

а  мършата е била вътре , и пак  е извадил късмет...

Citimen

Господарят на България е заспал пиян с пурата или получава телеграма от Дубай?

Жозефа
снимка на Жозефа

https://www.youtube.com/watch?time_continue=160&v=uVSYB5DrIAY&feature=emb_logo

 

На Чукалята е ветровито. 🚬

Минувача
снимка на Минувача

Как е Доган? Да не се е опушил като шунка?  

sega_reader

Фасулска работа /пийс ъв кейк/ за един американски дрон, въоръжен с ракети "въздух-земя".

Както винаги става дума за липса на политическа воля.

И вече няма да ни занимават с глупости, а ще оставят хората да си гледат работата, защото без работа няма заплати.

Жозефа
снимка на Жозефа

https://www.flagman.bg/article/214779

 

🚬

Тартамут

Родната полиция защо пазо частни имоти? На репортажа полийсмен получава инструкции от частника. Какво е това?

Slava
снимка на Slava

Голям срам👿 - пред погледа на полицията някакви, които даже не са с униформи на охранители, пазят частната държава на агент сава.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=85&v=bBUlFfnizoM&feature=emb_logo

 

Не му стигна една, построи втора къща.

 

https://www.24chasa.bg/novini/article/8594080

emo1971

Защо се възмущавате Slava ? Та това всъщност е пряк резултат от дейността на горещо подкрепяния от Вас Бойко Борисов... и цялата му банда от бивши БКП-та, ченгета, ДС-та, ВКР-та...

Знаете ли, аз много обичам Историята, и често... с огромно удоволствие и отделям от свободното си време. Едно от най-характерните закономерности в нея е, че тя... Историята... в буквалния смисъл на думата... прелива... от корумпирани държавни служители. Туй Никола Фуке от Франция, туй дон Франциско Гомес де Сандовал и Рохас... херцог на Лерма... от Испания (имаше го показан във филма Алатристе), туй Алексашка Меншиков от Русия, туй Нюхуру Хешен от Китай... и т.н. и т.н. страшно много са обаче... крадлив и лъжлив, чак като нашия Бойко Борисов, особено като количество на заграбено.. от него лично, но и по неговата воля... и от бандата му наричана ГЕРБ разбира се... по отношение на богатството на държавата- жертва... ми няма и няма. В това отношение България, определено би трябвало да кандидаства за рекордите на Гинес...

Вижте една Дания например! Какво повече от нас има там. Някакви скъпоценни изкопаеми, по-добър климат, а отатм евентуално и курорти, по-добри почви и пр... в какво е причината, да са толкова по-добре от нас? Ми не, нищо такова. Там е известно, че даже си имат и нещичко гнило.. Просто въпросът е неправилен. В действителност трябва да се попита, а какво си нямат в Дания, че живеят чак толкова по-богато от нас? И отговорът е елементарен- нямат си Бойко Борисов разбира се.. и толкоз. 

Просто недоумявам как е възможно да вземате страната на герберастията? Та именно такива са били ония, дето на 8 септември 44-та, по спешност масово са се втурнали към планината, за да се запишат като комунисти-борци, а после са грабили безогледно, че и основно от тях са били и убиващите... а сетне, ноември 89-та... отново същия тип човешка измет, внезапно от членове на комунистическата партия се оказаха убедени демократи, либерали и капиталисти... някои даже се писаха репресирани... и отново грабиха безогледно, че някои даже и убиваха. Към настоящия момент, цялият този гнусен опортюнистичен миазъм... като едно се е влял в бандата на мутрите ГЕРБ. Това е най-естественият му пристан, това е най-присъщото му убежище... бандитската групировка, а Вие... Вие го защитавате всичкото туй... и го подкрепяте безапелационно. Да не би да сте една от тях? Да не би и Вие да сте такава?    

paragraph39

Тартамут,

/:/Родната полиция защо пазо частни имоти?

На репортажа полийсмен получава инструкции от частника. Какво е това?

..........................................................................................................................

Ами, Демокрация Е, БЕ!

Тартамут

В действие, 200 човека управляват 6000000 плебс. Туй ясно, само че сме 21 век.

ДpaгaнOxpидcки

Потушен е пожарът в летните сараи на Доган край Бургас

Защо???

Testament
снимка на Testament

Тва на доган онова на тиквата, друго на пеевски  па некви доказателства и ако има  що нее конфискувано за нетрудови доходи?

Slava
снимка на Slava

21 (Отговор на #17)

Пон., 18/05/2020 - 23:12 (нов)

emo1971

Защо се възмущавате Slava ? Та това всъщност е пряк резултат от дейността на горещо подкрепяния от Вас Бойко Борисов... и цялата му банда от бивши БКП-та, ченгета, ДС-та, ВКР-та...

 

Една прочута целувка на Орлов мост ще те  върне ли на земята. Ако не е достатъчна, припомни си кой създаде агент сава и партията му.

emo1971

Още преди целувката, съвсем умишлено, чрез провокативното си изказване за порциите, Доган без да му мигне окото, заби нож в гърба на коалиционния си партньор БСП, наливайки поне около 600 000 гласа за ГЕРБ (няма ги на следващите избори през 2013та). След това ултиматума на ДПС за Пеевски, за втори път беше съвсем откровено забиване на нож в гърба на коалициоония им партньор БСП, в полза на ГЕРБ, дестабилизирайки правителството още буквално в самото му началото (даже аз се присъединих към един от протестите... в деня преди Пеевски да се оттегли). И накрая, оттегляйки се внезапно от коалицията, когато вече протестите практически бяха се провалили и затихваха, ДПС за трети път, съвсем откровено и без да им мигне окото, забиха нож в гърба на коалиционния си партньор БСП... стриктно придържайки се към максимата изплагиатствана от вожда им- няма вечни приятели, има само вечни интереси... които... интереси, относно ДПС и Доган... винаги плътно се припокриват с тези на бившите БКП-та, ченгета, ДС-та, ВКР-та и пр., дето СЕГА вкупом се барат заклети капиталисти и поне на думи... дясно-либерални демократи, а в действителност привърженици и крепители на олигархичния модел (точно каквато винаги в действителност е била и, политическата насоченост на ДПС, независимо от лъжливите прокламации на депесарите)... поради което и вкупом са в ГЕРБ. И после... ми ГЕРБ даде на ДПС, много много повече, отколкото кой да е друг от коалиционните им партньори, още откак тази абоминация се е пръкнала. Тъй, че относно целувките от тип целувката на Юда, то те могат да заблудят единствено някой, който много много силно желае да бъде заблуден (по същия начин депесарите навремето и на СДС най-неочаквано, бяха забили нож в гърба).

Фактически още откак ГЕРБ се е пръкнала, ДПС им е неофициален, но най-голям и безусловно най-последователен и верен... помощник и подръжник... както при избори, тъй и в парламента при гласуване (много повече от официалните им коалиционни партньори) и... най-вече... най-голям техен съучастник в грабежа, туй обрани банки, магистрали, еврофондове и пр.... поради което и, ДПС постоянно получава и щедри подаръци от ГЕРБ... туй Булгартабак, пристанища, ТЕЦ-ве, Лавки...Това е реалността. Истинската управляваща България коалиция, от 2009-та насам (с малко прекъсване), в действителност се състои от ГЕРБ и ДПС.

Относно създаването на ДПС, ми самото Ви напомняне за агент Сава е достатъчно, но иначе... Ми то и 99% от лидерите на пратията му, също все бяха агенти... или поне щатни доносници на бившата ДС. Тъй, че за мен не подлежи на съмнение, кой я създаде тази грабителска мръсотия- това беше тази част от старата комунистическа ДС, която след промените избра да се трансформира в своеобразна ОПГ съставена от капиталисти, с ярко изявени олигархични наклонности и която взе решаващо участие, не само в конструирането на ДПС, но и на СДС, донякъде естествено и на БСП (но тука е малко по-сложно, понеже присъстваха и мнозина, отказващи да се пребоядисат напълно), а след туй разбира се и на ГЕРБ...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×