Quantcast

Медия без
политическа реклама

Платформа с танк се обърна на път за полигона в Ново село

Машината е влязла с висока скорост в завой и е катастрофирала

30 Юли 2022
Би Ти Ви скрийншот видео

Платформа за транспортиране на танкове се обърна в близост до полигона Ново село, съобщава Би Ти Ви. Инцидентът е станал на завоя към един от входовете на базата за съвместна българо-американска подготовка. Там е настанена и ротата с бойни машини Страйкър, която е част от бъдещата бойна група на НАТО в България.

САЩ и България започват 6-месечни военни учения на полигона в Ново село. Това става ясно от официално съобщение на българското Министерство на отбраната. На Учебен полигон „Ново село“ започна съвместната българо-американска подготовка, която ще продължи до 30 юни 2022 г.

Платформата е влязла в завоя с висока скорост и под тежестта на 60-тонния танк се е обърнала.

Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер пристигна спешно в София заради Украйна и вероятно за да участва в сглобяването на бъдещата многонационална бойна група, чието първо учение той ще наблюдава на полигона в Ново село.

Пострадали няма. Композицията е изтеглена, а пътят не е бил затварян.

 

САЩ тренират с дронове на полигона в Ново село. Това става ясно от пост и снимки, публикувани на страницата на посолството на САЩ в Бъл "България и САЩ продължават съвместните си военни учения.
Обявената първоначална като изцяло българска бойна група, която е на път да се превърне в многанационална, проведе първото си публично учение с бронирани машини "Страйкър" на американска рота и със съветски МТЛБ (многоцелеви лек верижен бронетранспортьор) на нашия 42-ри

 

Още по темата