Quantcast
П. Николов: Чегъртането няма да ни е стратегия | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

П. Николов: Чегъртането няма да ни е стратегия

"Искам да направя България просветена страна", каза кандидатът за премиер
7 293
 стопкадър
Пламен Николов

Някои обстоятелства и факти заслужават изчегъртване, но това няма да бъде стратегията на правителството ни и ще търсим консенсус, каза кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов пред БНТ. "Битката ще роди прогреса. След това ще дойде съгласието", обобщи той.

По негови думи през през последните десетилетия управленците у нас страдат от липса на теоретична подготовка. "Тази подготовка може да ми послужи в практически смисъл, защото много бързо уча. Смятам да прелея този бизнес опит и в политиката. Нашата стратегия в ИТН е, че изпълнителната власт е много добре сработен мениджърски екип", коментира Николов.

Той е категоричен, че държавата ни не е имала премиер като него. "Човек, който идва от бизнес средите. Аз съм амалгама между бизнес опит и хуманитарно образование", каза Николов. Според него, ако стане премиер, няма да бъде най-силният човек в държавата, защото решенията ще се вземат след обсъждане. "Няма да вземам лично аз решенията в управлението. Такъв опит вече имахме 12 г. и знаем до какво доведе. Всички решения при нас се вземат на демократичен принцип", заяви той.

Николов съобщи още, че предстоят консултации за подкрепа на правителството на ИТН. Предложенията за министри пък ще бъдат обявени преди гласуването на кабинета в Народното събрание. Той обаче отказа да назове имена и дали сред тях има представители на служебното правителство. На въпрос дали ИТН са готови да сключат споразумение с останалите партии Николов отговори: "Ние искаме да приложим своите политики. Ако това иска обвързване в юридически смисъл, ще го направим. При всички случаи това ще бъде кабинет на малцинството".

Сред прироритетите на кандидата за премиер са образованието, иновациите и културата. "Искам да направя България просветена страна", изтъкна той. Другите приоритети са фундаментална съдебна реформа и преизчисляване на пенсиите.. 

Още

Шефът на НАТО поиска да е управител на норвежката централна банка

14.12.2021

3199
Четворната коалиция маха таксите за детски градини още през януари

12.12.2021

Обновена

17685
САЩ се похвалиха пред света с наказаните по закона Магнитски българи

07.12.2021

5258