Медия без
политическа реклама

Никола Минчев ще стане шеф на НС, когато Мария Габриел заеме премиерския пост

Никола Минчев
БГНЕС
Никола Минчев

Никола Минчев от ПП-ДБ ще смени Росен Желязков от ГЕРБ-СДС като председател на парламента, когато Мария Габриел смени Николай Денков на премиерското кресло, заявиха за "Сега" източници от ПП-ДБ. 

Темата бе повдигната днес от ИТН, които излязоха с декларация от парламентарната трибуна, в която обивиниха ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, че не спазват "джентълменското споразумение", съгласно което днес шеф на парламента трябваше да стане Никола Минчев и така да  смени Росен Желязков. "Забелязваме обаче, че Желязков продължава да бъде на председателското място, а Минчев не заема това място, няма ротация", каза депутатът от ИТН Филип Станев.

Съгласно споразумението Росен Желязков трябваше да бъде председател на парламента в продължение на три месеца, а след това да се смени с Никола Минчев от дясното обединение. От ПП-ДБ обаче заявиха за "Сега", че след сформиране на правителството е било решено председателите на парламента да се ротират заедно с премиерите. Още през април беше решено и председателят на изключително важната правна комисия Стою Стоев от ПП-ДБ да бъде сменен с кадър на ГЕРБ. Сега обаче стана ясно, че тази ротация ще се осъществи след август. Председателите на останалите комисии няма бъдат променяни. 

 

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата