Медия без
политическа реклама

Овчаров: Вътрешната опозиция директно слугува на ГЕРБ

Според социалиста тандемът Радев-БСП е единствената алтернатива на статуквото

15 Ноем. 2020

"Вътрешнопартийната опозиция директно слугува на управляващите. Те в момента спасяват управляващите като им поддържат кворума", заяви социалистът Румен Овчаров пред БНТ, като по този начин доразви тезата на лидера на левицата Корнелия Нинова. В началото на седмицата тя обвини напусналите групата и партията депутати, че са в колаборация с ГЕРБ.  

"Онзи ден прочетох мисъл на Оскар Уайлд, че "амбицията е последното убежище на посредствеността", като гледам какво правят те в парламента, можем да я допишем с вас тази мисъл - "предателството е краят на болните амбиции", допълни Овчаров, който отхвърли тезата, че е "сивият кардинал" в левицата, въпреки че дълги години бе лидер на най-голямата соцорганизация - БСП-София, а Нинова бе избрана в първия си мандат с гласовете на неговите сподвижници.

Според Овчаров "БСП е уникална партия, в която в един момент старите предатели са се явявали като нови лица". "Случвало се е няколко пъти, но ми се струва, че тези хора няма да се върнат на бял кон", каза той по отношение, както на напусналите партията, така и на изпадналите от ръководството представители на вътрешната опозиция - Сергей Станишев, Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов и много други.

Румен Овчаров коментира и разкола между Корнелия Нинова и президента Румен Радев. По думите му в момента управляващите "ровят в такъв сценарий, защото това играе в посока на запазване на статуквото".

"Тандемът БСП - Радев в настоящата ситуация, към момента изглежда като най-сериозната алтернатива на статуквото в България сега... Без една от двете страни такава алтернатива няма", смята е Овчаров. По думите му промяна в страната без БСП е невъзможна, което се е видяло много добре на последните протестни митинги, както и от поведението на водачите им.

"Румен Радев не може да спечели избори без подкрепа на БСП", обяви още Овчаров, като все пак се застрахова, че до президентските избори идната есен има доста време и не се е знае дали Радев ще се кандидатира отново за президентския пост.

Що се отнася до мерките за справяне с кризата Румен Овчаров разкритикува остро управляващите както за действията им в здравен аспект, така и в икономическо отношение. Нужни са таргетирани действия – конкретни, насочени към определени прослойки от населението. Той защити и мнението на опозицията за реално преизчисляване на пенсиите.

Ключови думи:

Румен Овчаров, БСП, БНТ, ГЕРБ