Quantcast

Медия без
политическа реклама

Отровното трио кани основните извънпарламентарни сили на среща

Целта е "създаване на мрежа и работни механизми за защита честността на вота"

20 Окт. 2020Обновена
Скрийншот видео Би Ти Ви

"Отровното трио" покани на работна среща основните извънпарламентарни сили, с цел създаване на мрежа и работни механизми за защита честността на вота при предстоящите парламентарни избори, предава БГНЕС. Пред "Сега" адв. Николай Хаджигенов коментира, че тези партии са "Демократична България", "Изправи се.бг" на Мая Манолова и "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Той обаче категорично изключи партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България". Арман Бабикян от своя страна уточни, че това са трите партии с най-висок шанс да влязат в парламента. Срещата се очаква да се проведе в началото на другата седмица.

Мотивите за поканата са масовите злоупотреби в рамките на изборния процес в полза на управляващата партия и бездействието на правораздавателните органи при злоупотреба с това основно конституционно право, съобщиха проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

След изработване на функциониращи механизми, които да попречат на изкривяването на изборните резултати, те ще бъдат оповестени публично, за да може всеки български гражданин да се информира или да се включи в защита на свободните честни избори в България.

Протестът продължи и тази вечер като демонстрантите се събраха в "Триъгълника на властта" за 104-и път. "Няма да спрем! Продължаваме с исканията ни: 1. Оставка на Борисов! Оставка на Гешев; 2. Дистанционно и машинно гласуване; 3. Предсрочни избори; 4. Свикване на ВНС за промени в Конституцията", обявиха от "Отровното трио".

Едни добри хора ни съобщиха, че утре в 9 ч. Бойко Борисов ще бъде на ВИП терминала на Летище София, ще лети за Граф Игнатиево. Подготвили сме му изненади. Който може, да заповяда. Там ще му кажем колко много искаме той да си подаде оставката, съобщиха от трибуната.

Маски навън е точно толкова смислено, колкото Борисов да е министър-председател, Каракачанов - министър на войната, Караянчева - председател на НС. Протестът ще реагира със сигурност, нека да изчакаме министъра на здравеопазването - да видим какво точно ще "изходи". И ние ще му обърнем подходящото внимание. Чака се заповед на министъра и ние чакаме с огромно нетърпение, за да вземем съответните мерки, каза адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

Още по темата