Quantcast
Нови 44 случая на коронавирус у нас | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Нови 44 случая на коронавирус у нас

Ще бъде предложено извънредната епидемична обстановка да се удължи до края на ноември
Обновена
1 979
 Мартин Гецов

През изминалото денонощие още 44-ма души са диагностицирани с Covid-19 у нас, показват данните на Единния информационен портал. За последните 24 часа са обработени 1249 PCR.

6-ма души са починали вследствие на новия коронавирус, а 22-ма са излекувани. В момента активните случаи на заболяването са 4522, в болници се лекуват 718 души, като 35 са в интензивни отделения.

18 863 души са се заразили с вируса от март до сега, излекували са се 13 580, а жертвите са 761.

Има тенденция към слабо намаляване на заразените, заяви пред bTV директорът на Националния център за заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев. Той се възмути от безотговорното говорене, включително и на негови колеги лекари, че вирусът е слаб и се пренебрегва носенето на маски.

Няма и една научна статия против маските, категоричен бе проф. Кантарджиев и добави, че навлизайки в сезона на гриповете, маските допълнителни създават защита и от тях. "Не смятам, че ще се стигне до затваряне на училища, защото децата са разумни, родителите – също", каза още той и изрази надежда, че няма да се стигне и до нова изолация и затваряне по къщите и настъпването на студените месеци.

Проф. Кантарджиев съобщи още, че ще бъде предложено срокът на извънредната епидемична обстановка у нас да бъде удължен до края на ноември. "Слава Богу, че протестите и масовото струпване на хора не доведоха до много нови случаи на заразени", добави той.

Междувременно, новините за заразени учители и ученици продължават да се множат. Днес бе съобщено за преподавател от варненското Начално училище "Васил Левски", който е с положителен тест за коронавирус. Учителката е класен ръководител на един от четвъртите класове, който е под карантина. Децата са били контактни със свои връстници от друг клас, който също е под карантина. Става дума за общо 42 ученици. Споерд Нова тв учебното заведение е затворено за дезинфекция, а занятията ще се провеждат онлайн до сряда, когато трябва да бъдат възстановени.

На територията на град Варна има още заразени ученици - шестокласник от училище "Ангел Кънчев" и сестра му също са дали положителни проби за коронавирус. Тяхното заразяване е станало извън семейството, затова техните класове от училище "Ангел Кънчев" и 24-та Езикова гимназия са на дистанционно обучение от днес. Директорът на училище "Васил Левски" Стела Аспарухова коментира пред БНТ, че в петък са излезли резултатите на заразената учителка, а в неделя е била организирана цялостна дезинфекция на сградата. Според директора родителите проявяват разбиране. До сряда в училището няма да има учебни занятия, тъй като дезинфекцията трае 48 часа.

Днес не работи и 107-мо училище, заради дезинфекция, тъй като трима учители дадоха положителни тестове за коронавирус.

Още една паралелка в Пловдив също излиза в режим на онлайн обучение от днес. Причината е положителна проба на първокласник от СУ "Св. Константин Кирил Философ". Контактни са 23-ма ученици, класният ръководител и учител в занималнята, съобщи областният управител Дани Каназирева пред БНР.  Детето е повишило температура на 18-ти септември по време на час. Прегледано е от медицинска сестра и изолирано, докато дойдат родителите му. Взетата му на следващия ден проба за лабораторно изследване дава положителен резултат. Всички контактни са поставени под задължителна домашна изолация за 14 дни. Класът е на дистанционно обучение. "Детето в момента е добре", съобщи Иванка Киркова, началник на РУО Пловдив. Продължават да учат дистанционно и в електронна среда и третокласниците от „Св. Паисий Хилендарски“, в чиято паралелка бе установен първият случай на инфекцията в пловдивско училище от началото на учебната година.

 

 

 

30

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Президентът прекъсна внезапно визитата си в Естония

20.10.2020

Обновена

3653 43
Белгия забрани коледните базари

20.10.2020

Обновена

1032 9
С коронавирус вече са 25% от тестваните през последното денонощие

19.10.2020

Обновена

9961 96

Коментари

mail123456

61    M    Перник    Перник
53    M    Шумен    Шумен
76    M    Пловдив    Пловдив
59    M    Благоевград    Гоце Делчев
73    M    Бургас    Бургас
66    F    Плевен    Червен бряг

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Гледам по НОВА вражалеца Витанов. "Скромен е" както винаги. Според него пак е познал нещо си. Не уточни кой от 14 му сценария се е сбъднал. Дори имал нови предсказания, но началниците му не разрешавали да ги сподели преди 23 септември. Така че телевизиите ще трябва да го викат пак.

Su38

Сега вече българският народ бил спазвал мерките. И то се виждало...

Тия хора къде живеят???

Su38

"Слава богу, че протестите и масовото струпване на хора не доведоха до много нови случаи на заразени", добави той.

Хммм... Някой анализира ли този факт или просто си говорим ей-така? Надяваме се злото да ни отмине? ИмАли сме късмет???

eussr

Кантарджиев се доказа като евтина мижитурка, без извинение. Лъжа след лъжа след още по-тъпа лъжа месеци наред по всички телевизии. А това "слава Богу" какво е?!?! Научнен подход ли? Професионален ли? Това ли му е експертната оценка за епидемиологичния процес при протестите?? Молим се на бога?? По-жалки от него са само онези, които му вярват и на една дума! 

Каспър

Анализ няма да има, щот ще противоречи на мантрите  "не се събирайте", "не се смесвайте", "носете маски"
Ако не искат повишение на заразени зимъска, да осугурят пари за отопление, че да се провертява редовно..

KTP

Начи утре шъ има леко повишение, но пък в сряда отново нивата на ЗАРАЗАТА шъ паднат... такъв е тоя вирОз, различен, освен в неделя почива и по националните празници... 

Да живей новомедицината! 

Solace

Без да заемам страна в лагерите За и Против ковид, прави впечатление как няма нито един затворен магазин Кауфланд, Билла и т.н. Явно вирусът е селективен, и подбира учители, за сметка на касиери...

Yankov

Тва и аз го отбелязах няколко пъти. Както и аптеки.

Дежурния

И банки не са "карантинирали", както и полиция, градски транспорт, гари, летища... 

Yankov

Не е ли малко странно?

Дежурния

Няма нищо странно. Съотношението на риск спрямо полза при затваряне на хранителните магазини е гигантско, докато за училища се очаква да е благоприятно за временното затваряне. Грипните ваканции всъщност са точно това и не са голямо изключение през годините.  

Yankov

Аха. Тук не става въпрос само за затваряне, а за липса / поне аз не съм чул / на случаи на коронавирус в хранителни магазини и аптеки. Значи, все пак има корелация между значимостта на дейността за обществото и посещенията на коронавируса.

Коте-Моте

"Тук не става въпрос само за затваряне, а за липса / поне аз не съм чул / на случаи на коронавирус в хранителни магазини и аптеки."

 

Ти може би и Индийския океан не си виждал, но той съществува. 😅

 

Заразяват си се, излизат си в болнични, останалите продължават работа и не го разгласяват - никой няма интерес да става популярен с Ковид-19, нито фирмата, нито отделният човек.

 

Заразата е отдавна дифузна и я има навсякъде. Фактът, че 3 дни след началото на 15-ти септември почнаха да изскачат случаи от цялата страна, свързани с училищата, ясно показва това. Тези хора не са заразени в училище, все още. Сега само научавате за тях, защото темата е актуална и са длъжни да оповестят. Ако бяха в банки, ведомства или магазини - нямаше и да чуете.

 

 

bilbotorbins

Вирусът премина през моето работно място. Равносметката е 13 заразени, от тях само един с кашлица и висока температура ( лежа в инфекц. отдел.), 10 само с 37,5 за един ден и двама, които нищо не са усетили. Заразата се е предавала между хора, работещи в една стая. Приходящи в стаите за по 2-3 часа не са се заразявали. Вентилацията на сградата е централна, но пак не са пламнали всички. Аз возих, с колата, единия заразен всеки ден на работа. Не съм се заразил. Маски никой не е ползвал.

Моите изводи - мисля, че основен начин за заразяване е чрез ръцете и от там докосване на устата и очите. Само един процент от хората проявяват сериозни симптоми. От тях само един-два процента ще загубят живота си. Покрай нас е пълно с безсимптомни заразени, т.е. играейки с броя на тестовете властта може да нагажда и броя на заразените.

kaily
снимка на kaily

Моите изводи - мисля, че основен начин за заразяване е чрез ръцете и от там докосване на устата и очите.

То и затова са маските. Без маска не си пипам лицето, с маска пипам по 100 пъти на час, свали, вдигни, намести

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Цитат:

Една учителка в детска градина споделя опита си и ни кара да помислим:

Днес трябваше да оставя дете на 4 години да плаче, без да мога да го утеша, защото нямам право да сложа ръка на рамото му, за да го успокоя.

Днес отказах да пусна дете до тоалетната, защото трябваше да се дезифекцират WC .

Днес трябваше да забранят на деца от 4 до 7 години да се прегръщат, да играят топка, да играят на криеница, да седят близо едно до друго, да не разменят игри....

Днес отделих повече време за забрани, за регулиране на движението, ходене до тоалетна и миене на ръце, отколкото за работа.

Днес, въпреки усилията, видях страх , разочарование и дори тъга в очите на децата.

Днес напуснах училище за първи път със срам за деня ми, но направих необходимото.

 

Въпрос към ковидистите: Това ли искате за децата си?

KTP

Интересно ми е Кантарджиев защо нищо не споменава за Беларус напоследък? Вероятно щото трябва да си скъса дипломата...

Ето, аз ще дам линк към техните графики, една страна която спазваше нормални противогрипни мерки, не затвори хората по къщите, не спря събиранията, не затвори икономиката... даже напоследък и те си имаха масови протести... и какъв беше резултатът? Яко ли се мре в Беларус? Ми не. Даже жертвите на милион население са по-малко отколкото при нас /но то е щото ние надуваме статистиката, щото чакаме ПАРИ за справяне с "пандемията"/

 

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/belarus/

 

 

Дежурния

Доста интересно е и колко от нехоноруваните антиковидисти имат деца в ученическа възраст.

Yankov

Внуците броим ли ги?

Дежурния

Ако с внуците са под един покрив - да.

Yankov

Това, че не сме под един покрив не означава, че не се срещаме с тях почти ежедневно.

Каспър

Мойто студент...не съ спря цяло лято, то не бяха кръчми, барове, дискотеки, морета...
Брои ли се?

 

Günter Wallraff

Агрессивная толпа протестующих в Лондоне напала на полицейских

 21.09.2020 07:35   Мир » Европа

В минувшие выходные в британской столице люди, несогласные с введением очередных коронавирусных ограничений в стране, в очередной раз вышли на митинги протеста.

Несколько тысяч демонстрантов стеклись на Трафальгарскую площадь в нарушение введённого в стране запрета на собрания более шести человек.

Протестующие, которые пренебрегали социальным дистанцированием и в основном были без масок, скандировали лозунги и несли плакаты, осуждающие меры правительства по сдерживанию распространения вируса и предлагаемую обязательную вакцинацию.

Как отмечают местные СМИ, толпа в этот раз была настроена "достаточно агрессивно" и напряженность, которая чувствовалась с самого начала акции, усилилась, когда протестующие начали "оказывать давление на полицию, чтобы она выбрала: с народом они или с властями, ответственными за ограничения".

Кадры, снятые видеоагентством RT Ruptly показывают, как офицеры и демонстранты толкают друг друга. Когда полиция попыталась произвести аресты, протестующие сцепили руки, чтобы никого не смогли вытащить из толпы.

В Великобритании в сентябре был зафиксирован резкий рост заболеваемости Covid-19, который почти удвоился до 6000 случаев в день. В пятницу премьер-министр Борис Джонсон предупредил, что на страну надвигается вторая волна пандемии, и не исключил новых ограничений.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1532677-protest_v_londone/

Günter Wallraff

https://www.youtube.com/watch?v=PLtwp2Of4Jw

 

https://www.youtube.com/watch?v=fjbIYAnYCZ8

 

 

perperushka

👍Глас на разума в България, но не го канят в централните телевизии, защото е неудобен.

perperushka

Има тенденция към слабо намаляване на заразените,

Като има такава тенденция защо "активните случаи" се увеличават? 

Няма и една научна статия против маските, категоричен бе проф. Кантарджиев

Това не е вярно!!!

 

Гледах някакви срещи на Кунчев и Кантарджиев с граждани на улицата. Кунчев е тарикат и бързо намира какво да каже в отговор, обаче Кантарджиев е направо жалък. 

Yankov

Заразяват си се, излизат си в болнични, останалите продължават работа и не го разгласяват - никой няма интерес да става популярен с Ковид-19, нито фирмата, нито отделният човек.

Викаш, действат в дълбока конспирация. 

perperushka

С това дезинфекциране какво, всъщност, трепят? Можеш ли да убиеш нещо, което не е живо? И от какъв зор, след като "заразените" в България намаляват, се увеличи броят на лабораториите, които се упражняват в писиар технологията от 36 в началото на 45 сега?

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/09/08/zapoved_nadzor_covid_izm_2_09_20.pdf

Може ли да видим сертифицирането им? 

John Slow

Без маска не си пипам лицето,

Явно си уникален случай. 😁

 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25637115/

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш