facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Нинова се закани БСП да бутне правителството

ДПС предупреди за парламентарна криза
Обновена
1127
 Илияна Кирилова

"Не вярвайте на манипулации, че БСП влиза в задкулисни договорки. Ние работим за сваляне на това правителство. Освен безхаберно и неработещо, вече е вредно за България". Това обяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриването на зимната сесия на Народното събрание. В декларация Нинова заяви, че новият политически сезон започва с нова криза - правителствена с поредната девета смяна на министър от кабинета, визирайки смяната на екоминистъра Нено Димов.

"Близо половин милион души са без вода. В пъти се повишиха цените на водата през последните години. Платихме скъпо за безводие", посочи соцлидерът. По думите й "България е превърната в сметище на света. Шефът на НЗОК заговори за директно източване на касата. Назовани са и имена министър и зам.-министър", допълни Нинова.

Според нея цял сектор в животновъдството се унищожава, расте цената на месото. "Предупреждават ни и за цената на водата. Това са фактите и в тази ситуация откриваме новата сесия", каза тя.

По сумите й левицата предложила редица промени в различните сфери и това давало алтернатива на управлението.

"Говориха колегите, че искат консенсус по ключовите въпроси в България. Ние предлагахме консенсус. Това е лъжа на управляващите, когато са притиснати в ъгъла. При всички нас има кадърни и почтени хора. Нека се опрем на тях! Имаме идея да променим България и живота на българските граждани, но не просто да заемем техните постове, а да гарантираме растеж и стабилност на българските граждани", заяви Нинова.

Според нея ГЕРБ вече 10 г. "изготвят закони в интерес на неколцина, а не на мнозинството. Цинизмът е, че си плащате такса спокойствие с парите на данъкоплатците. Така прави и министър-председателят - при проблем си плаща такса спокойствие. Системите гърмят една след друга. Унищожихте кръвоносната система на държавата".

ПРОБА-ГРЕШКА

За същото говори и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Според него 10 г. властта "върви по инерция и има отстъпление от демокрацията, а България, в която в момента властвали популизъм, омраза и ксенофобия, има нужда от програма за догонващо развитие".

В началото на изявлението си Карадайъ пожела здраве, берекет и вода във всеки дом и обяви, че в страната има сериозни и тежки проблеми за решаване. Те трябвало да бъдат решени в кратък срок, преди да е настъпила парламентарна криза. Проблемите във водния сектор и здравеопазването са очаквани заради отказа от реформи. Моделът на управлението на ГЕРБ пък бил "проба-грешка" и водел "от криза в криза".

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ: Радев принизи президентството до партийна агитка

20.02.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

6982 104
Путин: Няма да кажа

20.02.2020

5419 69
Колите на депутатите са обиколили Земята 33 пъти за година

Коментари

Калпазанче

Само така! Газ до дупка. Обединяването на недоволните  е необходимо, но недостатъчно условие. Трябват и действия, на паважа, както си му е редът. Февруари ей го де е!  Катурване му е майката!

tatyana1

Щеше да е по- убедително, ако бяха успели да се преботят и за нещо друго, освен за партийната субсидия. Как така за нея успяха да извият ръце, а за нещо друго- не?

mi6osp.

Преборят?

За партийната субсидия са заинтересовани всички освен ГерБ- те могат да съществуват и без субсидия.

За останалото е заинтересована само БСП, всички други са с черпаци и черпачета на държавния казан.

Banana Joe
снимка на Banana Joe

А как ще обясни изоставането с две седмици зад ключови събития?

Ако действително работеше за свалянето на правителството, през миналата година

имаше поне 10 възможности да го стори. И какво стана със 117-те гласа разлика в община "Искър"?

Къде изфиряса тупурдията? Или по-скоро как?

6veik
снимка на 6veik
В стила на Ралин - празни приказки и думи , много розови локуми !
John Slow

Предишното заглавие беше много по-точно. Нинова изобщо не се е заканвала.

Антей

 

Подкрепям мнението на всички колеги! 

 

✌️

 

Интелигентният човек, честният, почтеният човек 

има морал, отговорност и свян пред избирателите си.

 

Какво ще сваля госпожата?!

Орева де, що има за 8-те лева субсидия.

 

Дадоха й ги грешните 8 левчета, точно тези,

срещу които сега се самонасилва, че ще ... сваля!

 

Аре бегай оттука!

С говорене може да сваля каквото си иска,

но правителството едва ли?!

............................

 

п.с. Е, кажете как няма да печели Борисов

с предложението си  ... от 1 лев, ъм?!

 

nebenebe

Тя все го бута уж, ама много деликатно. Намаля и тайфата. Избутаха младите навън, и това никога няма да им се прости. И това за едни лайняни (Пардон!) пари, та да може цървената аристокрация кротко да си отиде на спокойствие в място злачно.

Пантелей

"НИНОВА СЕ ЗАКАНИ БСП ДА БУТНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО"

ПАК

принцеса Даяна

"НИНОВА СЕ ЗАКАНИ БСП ДА БУТНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО"

Февруари 2020 щял да е  февруари 2013, ама 2013 януари пуснаха двойни сметки за ток, а сега май няма. Да не приказвме за януари 1997. Заплахите на нискоквалифицираната Корнела не са и фарс. Те са фейк, сър.

Влез или се регистрирай за да коментираш