Quantcast
Нинова: Битката срещу ГЕРБ "стани да седна" ли е? | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Нинова: Битката срещу ГЕРБ "стани да седна" ли е?

Къде са програмите за управление на другите опозиционни формации, попита лидерът на соцпартията
Обновена
3 481
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Съмнения за целите на другите опозиционни формации в борбата срещу ГЕРБ изказа лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю пред "Фокус". Думите й бяха контракоментар на твърденията на опозиционери от последните месеци, че "БСП, ГЕРБ и ДПС са едно и също нещо", както и че коалиция след вота със социалистическата партия те няма да правят. Нинова заяви, че важни са програмите, а само БСП има програма. И предупреди, че битката не бива да бъде на принципа "стани да седна".

Ето части от изказването й. "Докато БСП 4 години бяхме последователна опозиция, не се предадохме, не се продадохме за постовете, които ни предлагаше ГЕРБ и Борисов, някой от тези партии и лидери бяха коалиционни партньори на ГЕРБ, други бяха министри и правиха съдебна и пенсионна реформа (....) Така че бих им казала: По-скромно с анти-БСП говоренето (...) Притеснително е, че някак си сядат едни хора, правят си сметки и изчисления кой колко депутати, творят си коалиции в момента кой с кого ще има мнозинство, но политиката не е само математика (...) Политиката е грижа за хората. И затова аз се обръщам към тези партии и лидери: Къде са им програмите за управление? Преди да си смятат депутатите, да покажат управленските програми. Само БСП има такава. ""Визия за България" я обсъдихме с десетки експерти, с хиляди хора в цялата страна (...) Ако просто се борят ГЕРБ да паднат от власт, ние да седнем на техните места, и всичко да продължава постораму, няма никакъв смисъл. Целта е много по-голяма: коалиция наистина от смели, неподкупни хора, и компенетни, които да демонтират паралелната държава". Нинова казва още, че БСП първо иска да види програмите на другите политически сили и след това ще мисли за коалиции.   

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

По-рано днес Нинова призова правителството да компенсира недостига на медикаменти в аптечната мрежа със съответното количество лекарства от държавния резерв. Лидерът на БСП, която продължава да се лекува от коронавирусна инфекция в домашни условия след преминат курс болнично лечение, направи това с публикация във "Фейсбук".

"Предлагам конкретно решение на проблема с недостига на лекарства - отворете държавния резерв и освободете необходимите количества от липсващи медикаменти за аптечната мрежа. Така ще се решат три въпроса:

1. Медицински

2. Психологически.

3. Социално-икономически."

 

Предлагам конкретно решение на проблема с недостига на лекарства - отворете държавния резерв и освободете необходимите...

Posted by Корнелия Нинова on Friday, November 13, 2020

Според Нинова такъв ход ще има четворно положителен ефект за обществото и здравната система:

"По медицинския - всеки ще има достъп до необходимото му лекарство. По психологическия - ще се избегне паниката и презапасяването. По социално-икономическия - ще се предотврати евентуално покачване на цените, поради повишено търсене. Такова покачване ще бъде непосилно за джоба на хиляди българи. И не на последно място, ще се избегне евентуална спекула с липсващи лекарства.

Припомням на управляващите, че съгласно чл. 2 ал. 1 от закона за държавните резерви и военновременните запаси лекарствата са стока, която задължително трябва да се съхранява в резерва и са "предназначени за задоволяване потребностите на населението при кризисна ситуация".

Още

Войната е рай за политическия паразит

20.05.2022

ПЕТЬО ЦЕКОВ

8202
БСП припозна антикризисните мерки на ПП като свои

17.05.2022

Обновена

1533
Нинова отстрани главния секретар на икономическото министерство

16.05.2022

1365