Медия без
политическа реклама

Нено Димов е задържан за 24 часа

Премиерът най-накрая заговори за оставка на екоминистъра

09 Яну. 2020ОбновенаТАНЯ ПЕТКОВА
ПРБ
От прокуратурата разпространиха снимка от кабинета на екоминистъра. Тя сякаш е направена по време на обиска в МОСВ, тъй като изглежда, че Нено Димов преглежда документация в присъствието на разследващи.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за 24 часа по Закона за МВР, което означава, че към момента не му е повдигнато обвинение. Това заяви за "Сега" говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Тя отказа да даде повече информация по задържането му, като обеща в петък да има повече яснота по целия случай.

От сутринта в четвъртък представители на ДАНС и МВР проведоха мащабна акция  сградата на Министерството на околната среда, която е свързана с водната криза в Перник и вносния боклук у нас.

По време на акцията пък Нено Димов бе отведен на разпит в спецпрокуратурата, а по-късно и в сградата на националното следствие, където престоя няколко часа. "Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление след като приключим. Не съм задържан", заяви преди това пред репортери министърът и се качи в автомобил на прокуратурата. 

От прокуратурата също не бяха особено словоохотливи по разследването.

По-рано през деня министър-председателят Бойко Борисов най-накрая заговори за евентуална оставка на министъра на околната среда Нено Димов. "Ще обсъдим оставката на министъра на околната среда с коалиционните партньори“, заяви Борисов пред репортери след края на заседанието на КСНС при президента, като изявлението му на фона на течащата операция в сградата на екоминистерството.

Нено Димов е министър от квотата на патриотичния съюз, а за поста бе предложен от ВМРО.

От началото на безпрецедентната криза с водата в Перник жителите на града поискаха оставката на Димов и настояха да се потърси вина на конкретните виновници за случващото се в града. За същото настояват и природозащитници. Министърът обаче засега отказва сам да подаде оставка.

Още по темата