Quantcast
МВР шеф при Борисов е бил на заплата при наркотрафикант, обяви Рашков | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

МВР шеф при Борисов е бил на заплата при наркотрафикант, обяви Рашков

Собственик на пътностроителна фирма е превел 21 млн. лв. в ОАЕ от началото на годината, каза вътрешният министър
18 657
 БГНЕС
Бойко Рашков

Вътрешен министър от правителство на Бойко Борисов е бил на заплата при наркотрафикант. Това са данни от разработка, цитирана от служебния вътрешен министър Бойко Рашков в интервю за bTV. Рашков не назова името на министъра, но бе категоричен, че "материалите са в МВР". Рашков все пак даде следното описание: "един служител, който преди десетина години е бил на по-ниски нива, установен в контакти с наркотрафикант, доста известен. Твърди се, че получавал заплати от наркотрафикант. Този човек се е издигнал до поста вътрешен министър по времето на Борисов". 

Служебният вицепремиер обеща името на този човек да стане известно в най-скоро време. И допълни, че разработката е стояла с гриф, макар и срокът на класификацията й да е изтекъл.

Рашков заговори за въпросния МВР шеф, за да илюстрира тезата си, че престъпления, извършени от властимащите се разследват трудно. "Нашият главен прокурор е продукт на политическата власт. От такъв главен прокурор не може да започне разследване срещу политически лидер", каза още Рашков и припомни за фиаското по делото за пачките и кюлчетата в чекмеджето на Борисов.

"И не само това. Сега има данни за престъпления, които миришат на асфалт", каза още той и допълни, че  прокуратурата и там нищо не е предприела, защото би засегнала интересите на бившите властимащи. "Един известен и велик, може би, жилав пътностроител от началото на годината до настоящия момент е превел 21 млн. лв. в ОАЕ", каза Рашков, без да назове бизнесмена, нито да отговори дали става дума за средства от печалби или за мръсни пари. Каза обаче, че това не е единичен случай. По думите на министъра и за този случай в близките дни обществото ще се запознае с фактологията.

Рашков каза още, че нито един от собствениците на пътните фирми, чиито работници протестират, не се е явил в регионалното министерство да докаже с документи, че държавата нещо му дължи. "Те предпочетоха да изпратят работниците с машините, които доста повредиха настилката в центъра на София", каза министърът. "Един от тях е този, който така не му е плащала държавата, че е превел 21 млн. лв. в ОАЕ", вметна той.

И допълни, че има фирми, на които е плащано в аванс да строят участъци, които не са започнати. "Не всяка строителна фирма е могла да влезе в кръга, който да се възползва от това благоразположение на Борисовото правителство", каза Рашков, оприличавайки ситуацията на "куфарчетата едно време".

Рашков каза още, че и за предстоящите избори има много сигнали за купуване на гласове и пак са основно срещу ГЕРБ и ДПС. "Отговорът защо е елементарен – там са концентрирани огромни финансови ресурси с различен произход", каза министърът. "Някои наши политически партии са свикнали да печелят избори по абсолютно нечестен начин с финансови средства с не много ясен произход", заключи той.

РЕАКЦИЯ

От ГЕРБ коментираха думите на служебния министър на вътрешните работи така: Всеки път, когато в кабинета на Румен Радев има политическа криза се вади Бойко Рашков, който да разказва измислици. Докато Рашков е вътрешен министър, единствената задача, която му е поставена от началника му Румен Радев, е да демонизира ГЕРБ. 6-ти месец Бойко Рашков не е извадил нито едно доказателство за безбройните си лъжливи твърдения". От ГЕРБ твърдят, че членове и техни симпатизанти са подложени на политически репресии, чрез което Радев се надявал да" спечели служебно".

Още

Спецпрокуратурата отказа дело срещу Гешев по сигнала на Рашков

29.11.2021

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

2873
Борисов се цупи, че не го искат в следващо управление

27.11.2021

18658
Избирателите предупредиха за последно политиците

26.11.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3222