Quantcast

Медия без
политическа реклама

МВР хвана 14 маскирани мигранти в линейка в Бургаско

Автомобилът е бил управляван от водач, представящ се за фелдшер, а в колата са били 14 лица от Тунис, Либия и Сирия

03 Дек. 2022Обновена
Илияна Кирилова

Група мигранти е била заловена в Бургаско в линейка, съобщават от полицията. Те са били облечени като медици и пациенти и са се придвижвали с частна линейка.

Петима души са задържани след тежката катастрофа с автобус с мигранти, при която загинаха двама полицаи, съобщиха от МВР. Сирийски гражданин е арестуван веднага след инцидента.

Линейката е купена от автокъща. Спешният автомобил е бил напълно оборудван с медицинска техника, включително и със син буркан.

В линейката са трафикирани 14 души - от тунизийски, либийски и сирийски произкод, обяви на брифинг прокурор Мария Маркова. Тя обясни, че очевидно трафикантите са се надявали да могат да минават безпрепятствено през КПП-тата, които са направени в Бургаския район.

Нова гонка между полицаи и група мигранти по чудо се размина без жертви в Бургас.  Бегълците - мароканци, бяха задържани в центъра на морския град, след като управлявания от сириец автомобил се блъсна в паркирана кола след полицейското преследване. Около 20. ч.

Линейката е била закупена от автокъща в София от фирма, която е била регистрирана в началото на ноември и няма никаква дейност, няма и предмет на дейност медицински услуги, съобщи от своя страна директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Целта е била колата да се използва точно за трафик на мигранти. По наша информация това е бил първият курс на линейката, каза още полицейският началник. Колата е спряна след анализ на риска от патрул на жандармерията между две бургаски села, обяви Калоянов. Той разказа, че шофьорът бил облечен с престилка на фелдшер. Водачът е българин, от София, без криминални регистрации. 

Прокурор Маркова съобщи, че сега в шофьора са открити наркотични вещества и затова също ще има разследване срещу него. Тя разказа, че линейката не е била с пуснати светлини, когато е спряна. Тя обаче е имала всички атрибути на истинската линейка, достатъчен е фактът, че са били с медицински дрехи, с маски, каза още прокурорката. 

Ключови думи:

мигранти, Бургаско, линейка

Още по темата