Медия без
политическа реклама

МВР арестува наред при акция в квартал "Христо Ботев"

Открито е незаконно оръжие, фалшиви пари, храни с изтекъл срок на годност

19 Дек. 2023
Скрийншот видео БНТ

Поне 11 души са арестувани и са образувани 2 досъдебни производства при масирана акция на столичната полиция в квартал "Христо Ботев", която започна от рано сутринта. Част от задържаните са заподозрени в извършване на престъпления. Акцията се провежда съвместно с НАП и Агенцията по храните. Съставени са актове на нерегламентирани търговци, открити са храни с изтекъл срок на годност, предава БНТ.

На няколко адреса е намерено незаконно оръжие. Открити са и фалшиви пари в различни валути. Обиските в квартала продължават. 

"Бяха установени доста лица, които са съпричастни с извършени престъпления. Бяха извършени множество проверки, които и в момента продължават да бъдат извършване. Като самия контингент се проверява доста обстойно. Задържаните в момента са 11 лица, като бяха проверени множество адреси, на които също така се установи фалшива валута, незаконни оръжия и такива, които не са регистрирани по надлежния ред. Също така беше констатирано и лице, което е склонявано към проституция", каза Стефан Иванов, зам.-директор на СДВР.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Христо Ботев, СДВР, арест

Още по темата