Медия без
политическа реклама

Метеоролозите предупреждават за силен вятър и днес

24 Дек. 2019
Pixabay

Опасно силни пориви на вятъра със скорост от над 70 км/ч се очаква да има днес в почти цялата страна, с изключение на Източна България, предупреждават метеоролозите. Жълт код за силен вятър е обявен за 19 области в страната, предаде агенция "Фокус". Предупреждението е валидно за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, София-град и област София. С вятъра ще продължава да нахлува студен въздух.

Днес ще бъде облачно и на места ще превалява слаб дъжд, а в планинските райони – слаб сняг. Температурите ще продължват да се понижават и минималните ще бъдат между 2 и 7 градуса по Целзий, а максималните – между 5 и 10 градуса.

След Бъдни вечер вятърът ще отслабне, но и през следващите дни ще остане ветровито. С този вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух и температурите ще продължат да се понижават, но ще останат все още по-високи от обичайните. Застудяването ще продължи и в края на седмицата температурите ще се доближат до обичайните за зимния сезон, прогнозират метеоролозите от НИМХ.