Медия без
политическа реклама

Летище София иска пътниците за Варна и Бургас 2 часа по-рано

Промяната предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи

02 Апр. 2024
БГНЕС

Пътуващите от София до Варна и Бургас вече ще трябва да бъдат 2 часа преди отпътуването си на столичната аерогара, съобщиха от управата й днес. Отсега нататък полетите ще бъдат обслужвани от изходи, разположени във вътрешната част на Терминал 2, поясняват от летището. И използват това ново затруднение за минутка реклама, която произведе в социалните мрежи точно обратен ефект. "Това означава, че ще имате възможността да се възползвате от магазините, заведенията за хранене и бизнес салона, които се намират на Терминал 2, преди вашето пътешествие", пише в съобщението.

Това ново усложнение предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. "Вместо да правите максимално възможното да ускорите процеса, Вие карате хората да дойдат 2 ч. по-рано за 40 минутен вътрешен полет... Хората избират самолет и плащат ненормално високи цени по посочените монополизирани дестинации САМО заради скоростта. 3 часа обаче не е скорост. 3 часа значи, че с колата вече съм в Бургас", коментира Деян Дянков.

"Човек, избрал полет за 40 минути, бърза да стигне, а не търси duty free магазини и кафе. Абсолютно нелогично решение на летището", допълва Анелия Романова. "И после разправят, че с БДЖ било бавно", шегува се Димитър Христов. Има и доволни, които казват, че досега изходът е бил мъчителен за пасажерите, а и сега вече ще имат достъп до тоалетна. Сега се минаваше през отделна зала, но пък човек можеше да се яви 30-40 минути предварително и пак да успее.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

летище София

Още по темата