Медия без
политическа реклама

Кандидатът на десните иска ново име за "Графа"

Ще работим срещу пороците на модела на ГЕРБ, обясни претендентът за кмет на столицата

17 Септ. 2023Обновена

"Чакам с нетърпение вече да вляза в истинската битка, за да има конкуренция на идеи. Кандидатът на ГЕРБ няма значение, борбата ни не е персонална, а е срещу начина на управление", заяви по БНТ Васил Терзиев, издигнат от ПП-ДБ за кметската надпревара в София. 

"Критиките са към централизирания модел на управление, фавозирането на определени фирми и райони, наш кмет, ваш кмет - това са пороците, които искаме да изчистим от управлението", обясни Терзиев. Той каза, че е екипен играч и че щабът му работа за победа на първия тур, без да се стига до балотаж.

Кандидатът на ПП-ДБ е категоричен, че Паметникът на Съветската армия в Борисовата градина трябва да отиде "там, където му е мястото - в Музея на социалистическото изкуство".  Според него улици като  "Граф Игнатиев" и "Аксаков" могат да се сдобият с по-хубави имена.

Васил Терзиев обяви, че при управлението на ГЕРБ в София са се случили и хубави неща - като метрото. 

Кметът на район "Слатина" Георги Илиев пък посочи като хубава иницатива на ГЕРБ "Зелена София", която "включва енергията на гражданите"

Илиев сподели пред БНТ, че иска "Слатина" да стане зона с 24-часово платено паркиране, тъй като моделът със зелената зона не бил подходящ за тази част на столицата. Преди време на строителен форум той аргументира идеята си така:

"Зелена зона" не регулира домуването през нощта. Идеята за 24-часова зона е да има подсигурено място за хората, които живеят в района. В „Слатина“ има и жилищни, и бизнес сгради. Много от живущите излизат с колите си сутрин, за да отидат на работа, а вечер не могат да намерят къде да спрат, тъй като паркоместата са заети от фирмени или други автомобили, които остават в квартала през нощта, когато зелената зона не важи. Нуждата от регулиране не е само през деня, когато са бизнес часовете, а и е вечерта, когато се приберат тези хора“.  От Центъра на градска мобилност вече коментираха, че денонощният контрол е трудно осъществим.

 

Ключови думи:

Васил Терзиев

Още по темата