Медия без
политическа реклама

Кампания '24: Нежност от Гешев, зъби върху Корнелия

Предизборните сюжети бъкат от креативност

Два юмрука, две брадички. И нежност при фигурата вляво.
FB/Иван Гешев / Ivan Geshev
Два юмрука, две брадички. И нежност при фигурата вляво.

Куче хапе Корнелия Нинова, Иван Гешев позира като "Мислителят", Тошко Йорданов претендира да е символ на здравия разум. Кога българите може да видят всичко това? Накуп? В предизборен период, разбира се.

"Сега" продължава да следи приказните сюжети от настоящата предизборна кампания. Следва да се отчете, че ако в началото бяха скучновати, вече не - вдъхновението е осенило кандидатите и хората, на които те дават пари за "креативност":  

Много креативен, направо чутовен ще да е този мозък, който е провидял здрав разум и надежда за здрав разум в Тошко Йорданов. Не че е лош човек г-н Хаджитодоров, просто въпросното качество "не му ходи" (както казват хората). Но ето:  

Таня Койчева пък е съчетала несъчетаемото - педиатрична грижа, улични дупки и блузка на пеперудки: 

Пеперудите са нежни същества, обаче нежност дойде и от неочаквано място - Иван Гешев. Бившият главен прокурор не просто позира като фигурата на Роден, ами и за целта е показал юмрук чрез... чупене на китка. В смисъл - извил е своята си китка по мно-о-о-го своеобразен начин - както го правят разни нежни мъже. За разлика, дамата до него (на водещата снимка) не чупи китка, затова нейните юмрук и брадичка изглеждат доста по-мъжки.     

Ама да не си помислите нещо! Иван Гешев си е суров мъжкар, уважават го дори в суровия Петрич. „Известен рап певец застана зад КП Граждански Блок (партията на Гешев). Макар, че много медии се опитват да заглушат КП Граждански Блок и Иван Гешев все повече млади хора застават зад каузата и идеите на партията. Пример за това е известният петрички Рап певец Илиян Коцев, известен с псевдонима Gangsta Man. Рап певецът никога не е бил политически засивим и не е подкрепял партия или лидер. Gangsta Man споделил пред близки: "кефи ме Иван Гешев с неговата твърдост, увереност и начин на говорене. А в каузата и идеите на КП Граждански Блок виждам светлина в тунела. Явно това е мотивирало рап певеца да направи песен за КП Граждански Блок, което показва, че младите хора се интересуват от политика, но когато има в КАКВО И КОГО ДА ПОВЯРВАТ". Всичко това е цитат от фейсбук профила на Гешев (автентична граматика), като нататък в текста следва и песента. Ето част от нея: "Българииии, юмрука сме ние/Тик ток, Граждански Блок/ Тик ток, Граждански Блок/Часовника на стената прави тик ток/ Значи е време за граждански блок".

Но стига толкова Гешев! Ето я Елена Йончева в подбрана компания:

Не може да се мине без софрите на ДПС. Следва да се отчете, с дребни сладки този път предимно:

БСП също държи фронта. Журналистката Юлия Ал-Хаким показва какъв прелестен човек е нейния любим Александър Симов. Това отвсякъде е още нежност: 

Това май е меме. Ама кое не е така:

Това обаче не е меме. Корнелия Нинова гали кученце на събор на овцевъдите. То я ближе и хапе:

Какво да правят Даниел Лорер и хората му, ако не да мерят кръвното на гражданите:

Билборд в Ловешко. Кофти, след ужаса на пътя до Аксаково:

А Тома Биков, ако не друго, все по-трайно заприличва на Тано Кариди от култовия италиански сериал "Октопод":

На партия "Единение" (Иван Христанов) рекламните образи изглеждат като извадени от туристически проспект:

Засега - толкова. Но креативността тепърва ще дава плодове...