Quantcast

Медия без
политическа реклама

Избягалият рецидивист в Разград е още на свобода

Само преди два месеца друг арестант неутрализира полицай с метла и избяга в Бургас

16 Яну. 2020Обновена
Илияна Кирилова

Полицията продължава да издирва 28-годишния рецидивист Емил Великов, избягал от областната дирекция на МВР в Разград.

В сряда Емил Великов бил задържан за 72 часа по разпореждане на прокуратурата, след като влязъл в дом и откраднал чанта с пари. По време на разпита,  разследващият полицай излязъл от стаята. Рецидивистът се възползвал от това, напуснал кабинета, минал покрай постовия и накрая излязъл от сградата. Мъжът е обявен за общодържавно издирване. А в дирекцията на МВР в Разград е започнала вътрешна проверка.

„Това не се случва често. В 20-годишната си практика имам един такъв случай – в Русе. Емил Великов не е установен от ангажираните за това служители на ОДМВР – Разград. Имам уверението, че се полагат всички усилия от тяхна страна, за да продължи работата по досъдебното производство срещу него”, коментира заместник-окръжният прокурор Емилиян Грънчаров пред Нова телевизия.

„Великов е призован за привличане в качеството на обвиняем и съответно да бъде разпитан. След което, по моя преценка, съм съставил постановление за задържането му за срок до 72 часа, за да може да бъде осигурено явяването му пред Окръжен съд – Разград за вземане на най-тежката мярка „Задържане под стража”. Процедурата е една и съща – след приключване на разпита му се предявява постановлението за задържане. Подписва го, след което компетентните служители го водят в следствения арест”, обясни прокурорът.

Само преди два месеца арестант избяга и в Бургас. Тогава 28-годишен мъж бе обявен за общодържавно издирване, след като удари с дръжка от метла полицай по време на изтърпяване на арест. Той дори изтърпяваше 14-дневна присъда по Указа за дребно хулиганство, влязла в сила от 6 ноември, наложена от съда в Карнобат.  Той обаче нападна охраняващия го полицай, използвайки дървената дръжка на метлата. Нанесъл му удар в гърба, който повалил униформения, а затворникът побягнал. По-късно той бе заловен в Карнобат.

Още по темата