Quantcast

Медия без
политическа реклама

И Теменужка Петкова е в болница с ковид

Премиерът Кирил Петков и президентът Румен Радев вече не са в карантина след отрицателни PCR тестове

14 Яну. 2022Обновена
Илияна Кирилова

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова - сега депутат от ГЕРБ, е в болница с COVID-19, предаде БНР. До вчера Петкова бе на работното си място в Народното събрание. Следобед тя взе участие в бюджетната парламентарна комисия и в енергийната комисия.

Според последните разпоредби на здравното министерство всички конктни с нея депутати трябва да бъдат поставени под 7-дневна карантина. Само за тези с бустерна доза карантината може да бъде вдигната по-рано, ако предоставят по електронна поща отрицателен резултат от проведено след 72 ч. от датата на поставяне под карантина PCR изследване. В този случай карантината се отменя до 24 часа от представяне на документа.

По подобен начин днес бе отменена карантината на президента Румен Радев и премиера Кирил Петков след участието им в Консултативния съвет по национална сигурност. Карантината им бе наложена, включително и на останалите участници в КСНС, след като председателят на НС Никола Минчев се почувства зле след заседанието и даде положителна проба за COVID-19. От изолация се спаси единствено заместник-председателят на НС Кристиян Вигенин, тъй като е преболедувал коронавируса преди по-малко от 3 месеца. Днес обаче, тестовете и на Радев, и на Петков, бяха отрицателни. 

"Резултатът от PCR теста на президента Румен Радев, направен днес следобед, е негативен", информираха от прессекретариата на държавния глава. 

След отрицателен PCR тест днес е паднала карантината и за премиера Петков, който е провел среща с представители на партия "Възраждане". Сред тях са били заместник-председателите на партията - Цончо Ганев и адв. Петър Петров, както и доц. Атанас Мангъров, в качеството му на здравен експерт на формацията, предаде БНР. Премиерът е отказал да премахне зеления сертификат, за което партията протестира преди дни. "На срещата беше решено да се създаде работна група с участието на медици и статистици, които да обсъдят и евентуално да променят част от мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19. Работната група ще функционира поне 2 седмици, след което ще бъде изготвен доклад до премиера Петков", докладваха от МС. 

 

Още по темата