Медия без
политическа реклама

И след отказа на "Промяната", ДБ иска мащабно обединение

19 Авг. 2022
Продължаваме промяната

"Уважаваме решението на лидерите на „Продължаваме Промяната“, но в същото време продължаваме да вярваме, че единствено мащабно обединение на демократичните сили, може да гарантира съставяне на стабилно мнозинство, да защити националния интерес като гарантира евроатлантическия курс на страната, да преведе България през множеството кризи и да осигури стабилно управление". 

Това се казва в официално съобщение на „Демократична България“, разпратено до медиите.

„Продължаваме Промяната“ реши снощи, че ще се яви самостоятелно на изборите на втори октомври. Решението бe взето от Националния съвет на партията..

ПП реши, че отделното явяване ще донесе на България "коалиционното мнозинство, което да довърши работата, започната от кабинета „Петков“. „Демократична България“ остава наш естествен съюзник по пътя към промяната в страната“, посочиха от ПП.

Ето и цялата позиция на ДБ:

„Демократична България“ вече съсредоточи своите сили и опит върху предизборната кампания с най-важната ни задача да мотивираме всички демократично мислещи хора да излязат на 2 октомври и да дадат своя глас за свободното и неизменно европейско бъдеще на България.

Уважаваме решението на лидерите на „Продължаваме промяната“, но в същото време продължаваме да вярваме, че единствено мащабно обединение на демократичните сили, може да гарантира съставяне на стабилно мнозинство, да защити националния интерес като гарантира евроатлантическия курс на страната, да преведе България през множеството кризи и да осигури стабилно управление.

Желаем успех на „Продължаваме промяната“ в предстоящите избори“.

Сагата около ПП и ДБ приключи. Формацията на Кирил Петров и Асен Василев обяви официално тази вечер, че ще се яви самостоятелно на изборите на 2 октомври. Няма да има предизборна коалиция, както предлагаше ДБ.   Решението e взето след заседание на Националния съвет на ПП.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

ДБ, ПП

Още по темата