Quantcast

Медия без
политическа реклама

Хаджигенов и Бабикян правят "Ние идваме!"

"Мутри вън" отпада от името на парламентарната група

20 Юли 2021Обновена
БГНЕС

Двама от депутатите на "Изправи се! Мутри вън!" - Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, обявиха, че създават неправителствена организация, която ще се казва "Ние идваме!".

Хаджигенов и Бабикян бяха част от "Отровното трио" по време на протестите миналата година, като преди изборите бяха напуснати от проф. Велислав Минеков. 

"Ние, гражданите, създаваме гражданско движение на стотиците последователи и симпатизанти, на хора от протестите, които настояваха да изградим организация, в която да се включат активно. В последната година се сформираха комитети по регионите на случаен принцип, водени от ентусиазма на гражданите за промяна в България. Днес си даваме сметка, че без нашите координирани, общи усилия, трудно ще защитим човешките права, правовата държава, демокрацията и свободната пазарна икономика. Затова решихме да създадем неправителствена организация, с името: "НИЕ ИДВАМЕ!", заявиха Хаджигенов и Бабикян. 

"Ние идваме, защото мутрите не са вън от системата на управление и живота на гражданите. Ние идваме, защото всяка власт трябва да знае, че винаги можем да дойдем на площада и никой не може да ни спре!", обясниха двамата депутати. 

Сменя се името на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. Тя вече ще се казва „Изправи се.бг! Ние идваме!“. Това съобщи след заседание на ПГ лидерът й Мая Манолова.