Quantcast

Медия без
политическа реклама

Безпринципната коалиция ще доведе до “жертви”

Цялата политическа класа е за смяна - не може ни да управлява, ни избори да организира

04 Апр. 2023

Стигнеш ли до това да правиш безпринципна коалиция, тя ще изисква жертви. Около това мнение се обединиха Арман Бабикян, бивш депутат от “Ние идваме”, и Петьо Цеков, зам.-главен редактор на „Сега“, които гостуваха в предаването „(О)позиция“ с журналиста Людмил Илиев.

Арман Бабикян разтълкува следизборното мълчание на политиците като липса на план за това какво да правят в ситуация, в която не са първи. Той посочи, че лагерът анти-ГЕРБ не е успял да убеди избирателите да гласуват. „Не успееш ли да се съюзиш с тази група хора, голяма колкото целия ГЕРБ, налага се да се съюзиш с този, който не искаш. Това е неприятно и коства много“, допълни ексдепутатът.

Според Петьо Цеков вотът на 2 април е потвърдил ситуацията, в която ни вкара спиралата от избори – всички сме наясно, че ще има жертви, ако се направи безпринципна коалиция, както и че ще има такива, ако не се направи. По думите му, цялата политическа класа е за смяна - тя не само, че не може да поеме властта, но дори и не се справя с организацията на нормални избори.

 

Още по темата