Медия без
политическа реклама

След 10 години може и някой да свали "Лудогорец" от върха

13 Май 2024

В някакъв момент, след 10 години, "Левски" или "ЦСКА-София" може да бутне "Лудогорец" от върха, но поне в най-обозримо бъдеще това ми се струва невъзможно. Това сподели в предаването "(О)позиция" популярният телевизионен журналист и коментатор Борис Касабов няколко дни, след като клубът от Разград спечели 13-ата си поредна шампионска титла на България по футбол.

"Походът на "Лудогорец" явно е бил прогнозиран още със създаването на отбора, че ще се получи така. С една великолепна организация вътре в клуба, с необходимите фигури на необходимите постове. А и с оглед на факта, че Разград никога не е бил футболен град и там няма никакъв натиск от страна на феновете - те са доволни, отборът им печели, става шампион. И никой не може да окаже какъвто и да е натиск върху Кирил Домусчиев, при каквато и да е ситуация", заяви Касабов.

Според него един от проблемите за липсата на достатъчна конкуренция е твърде големият брой на отборите в Първа лига, което пет от големите клубове ("Лудогорец", "Левски", "ЦСКА-София", "ЦСКА 1948" и "Ботев", Пд) се опитаха неуспешно да променят. "Това, че със свиването на броя на отборите ще загинат големи футболни центрове, е стара мантра. Навремето покойният велик Иван Вуцов също казваше "Да не затриваме центровете!". Но тук възниква въпросът: "Какво произвеждат тези центрове?!" , коментира Борис Касабов.

Журналистът говори и за проблемната ситуация в "Левски" и изрази мнение, че основната вина се носи от собственика на клуба Наско Сираков: "Ако ще "Левски" за една година да си изчисти всички задължения, ако няма отбор, каква полза от тази работа?! Кой ще го гледа този отбор?! В един момент хората виждат, че нещата не вървят, въпреки тяхната подкрепа, въпреки, че реално феновете спасиха "Левски" и трансферите на футболисти, които Станимир Стоилов доведе. Николай Костов 10 месеца не промени нищо, въпреки че нещата не работят. Който и да е - Анчелоти и Гуардиола дори, би променил нещо, като вижда, че не върви. Сираков бе избран за собственик от левскарите, но за 4 години нещата станаха по-трудни. Само за 3-4 месеца "Левски" стигна игрово дъно. И тези резултати са еманация на цялото управление на "Левски". Собственикът трябва да подходи здраво и да поиска среща с феновете. Защото великият Георги Аспарухов бе казал навремето, че феновете винаги са прави."

 

И още в предаването:

- Доколко е престижен фактът, че "Лудогорец" е на крачка от рекорда за Европа от 14 поредни титли на латвийския "Сконто" и гибралтарския "Линкълн Ред Импс", и на две от световния - на "Тафеа", който е шампион на остров Вануату 15 поредни пъти;

- Какво пречи на разградския отбор да играе отново в групите на Шампионската лига;

- Защо все по-трудно "Лудогорец" намира реална конкуренция в България;

- За ситуацията в "ЦСКА-София" след оттеглянето на семейство Ганчеви като ръководители и съсобственици на клуба;

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

(О)позиция, Лудогорец

Още по темата