Медия без
политическа реклама

ПП-ДБ сбъркаха – мислеха, че могат да излъжат всички

С ГЕРБ трябва да се явят заедно на изборите, ако искат да са честни към гражданите, смята Арман Бабикян

26 Март 2024

Десните са надскочили възможностите си, като са отправили непремерени искания за следващото правителство, без да отчитат, че срещу тях стои добре сработената двойка на ГЕРБ-СДС и ДПС. Такова мнение изрази политикът и общественик Арман Бабикян в предаването „(О)позиция“ с журналиста Людмил Илиев.

“Това са хора, които решиха, че могат да излъжат всички – като начало избирателите си; след това решиха, че могат да излъжат Борисов; след това разчитаха, че тези контакти, които имат навън ще им осигурят служебна победа – че важни хора ще се обадят по телефона и ще ги назначат на власт. Това е пренапрягане не просто на късмета, а на историческата ситуация, за да се стигне до момента днес, когато през своя мандат предлагаха премиерския пост на другата коалиция. Толкова унизителна ситуация не сме виждали”, посочи Бабикян.

Той посочи, че крайният резултат е предстоящо служебно правителство, което реално ще бъде кабинет на ГЕРБ заради конституционните промени, които ПП-ДБ сами поискаха миналата година.

Бабикян напомни, че двете политически сили нямат никакви разминавания в политиките си, а проблем е било само разпределението на постовете. „За да не бъде излъган избирателят, ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да се явят заедно, с общи листи. Така ще бъде още по-лесно да направят кабинет след изборите. Би било справедливо, иначе ще заблуждават пак хората, че са нещо различно“, предложи той.

Според него в следващия парламент трябва да влязат и други политически сили, иначе в него ще се повтори това, което наблюдаваме сега. Бабикян смята, че ако нещата продължат така, рано или късно ГЕРБ и ДПС ще се отърват от ПП-ДБ. „Единственият, който е необходим на тези политически сили, е президентът Румен Радев, за да имат естествени, източно-ориентиран опонент. Тези две противотежести са си нужни. Така че те имат интерес от Радев; нямат интерес от политически мекотели, които рано или късно ще си тръгнат от политическия терен“, изтъкна той.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Арман Бабикян, (О)позиция

Още по темата