Quantcast
„Граждански дебат”: За мутресите и гордото агентурно минало | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

„Граждански дебат”: За мутресите и гордото агентурно минало

Отвратителна сценка, изпълнена с обиди и неприятни остроти, разиграха кандидатите от т.нар. граждански квоти на политическите сили
10 990
 bTV
Ирина Репуц и Никола Вапцаров

В отвратителен раздор, изпълнен с обиди и неприятни остроти, се превърна дебатът между кандидатите от т.нар. граждански квоти на участниците в изборите. Един срещу друг с мръсна ярост се изправиха Никола Вапцаров от „Изправи се! Мутри вън!”, Христо Смоленов от ВМРО и Ирина Репуц от „Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ” в предизборното студио на bTV.

Разпрата започна, когато Вапцаров заговори за несправянето на правителството с пандемията. Засегнат, Смоленов, чийто партиен лидер Красимир Каракачанов е вицепремиер в кабинета, високомерно му заяви: „Вашата политическа девственост е много гротескна.” „Вашето управление е гротеска. Вашият лидер е толкова гротескен, че не знам как се гледа в огледалото”, обиди се Вапцаров.

Бият ли кандидат-депутатите бащите си

Кандидатът на Каракачанов беше решил, че няма да го остави на мира, и когато се засегна темата за нуждата от локдаун, каза: „Не може да се отговори с „да” или „не”. Например, ако попитам нашия колега отляво дали престана да бие баща си, той не може да каже "да", защото това означава, че го е бил, но е престанал.”

„Ама какви са тези инсинуации! Вие чувате ли се какво говорите? Аз единствено съм бил тъпана през лятото, а не съм прилагал насилие над хората, за разлика от Каракачанов, който хвърля пиратки и ги цели с маркучи с вода!”, направо полудя Вапцаров, който се гордее с участието си в миналогодишните протести срещу правителството.

Капиталът на г-н Марешки

Следващата разправия избухна, когато Ирина Репуц започна да хвали желанието на Веселин Марешки – съпредседателя на новата патриотична коалиция, да помага на българския народ.

„Може да сте предложили страшно хубави неща, но след като Марешки подкрепи конституцията, без да я е чел, всичко това отива в канала. Г-н Марешки е осъден на две инстанции за рекет. Г-н Марешки има наглостта да излезе пред българския народ и да каже: аз давам моите дрехи да ги износва синът ми, докато кара "Бентли"-то ми. Тази наглост вече не може да бъде търпяна от българския народ”, нахвърли й се Вапцаров.

„Капиталът на г-н Марешки е с ясен произход за разлика от капитала на много вероятно ваши спонсори”, защити Репуц политическия си партньор. И заразпитва опонента си от „Изправи се! Мутри вън!” дали е вярно, че лидерът на коалицията му Мая Манолова е била в „офиса на бизнесмен, по-известен с прозвище, отколкото със собственото си име” и е получила пари от него.

„Нямат смелост да попитат финансира ли ни Божков или не ни финансира! Попитайте ни! Аз ще ви кажа – не, не ни финансира Васил Божков. По места всеки човек си финансира кампанията. Ние нямаме централна каса, нямаме субсидия”, обясни Вапцаров, от което не стана по-ясно откъде идват парите за предизборните разходи на неговата коалиция.

Тъпанджиите и митът за корупцията

След това дойде редът на правосъдието. Кандидатът на „Изправи се! Мутри вън!” използва темата, за да обяви: „Докато законът се потъпква в България, хора като Марешки и Каракачанов ще бъдат във властта, а ние искаме да ги видиме по затворите.”

„Чакате г-н Каракачанов да го видите в затвора, така ли?”, попита водещият Антон Хекимян. „Някой ден се надявам на това. Скандалите в министерството на отбраната и всички тези корупционни схеми с продаването на паспорти - за тях той трябва да носи отговорност”, размечта се Вапцаров.

Смоленов реагира с удивителното твърдение: „Не вярвайте, че сме най-корумпираната държава в света. Това го говорят някои политически парвенюта у нас. Аз съм бил директор на анализите в Центъра за противодействие на организираната престъпност и корупцията и мога да ви уверя, че всички тези приказки, лъжи, лакърдии, че България е най-корумпираната държава, не са истина.” А когато Вапцаров се опита да го прекъсне, го посъветва: „Дръжте се като възпитан човек с концептуално мислене, а не като тъпанджия!”

Да заповядат мутресите

„Можете да ме наричате тъпанджия или тъпанар, аз нямам претенции, че съм професор, но аз работех в Съвета на ЕС и, когато говорих с ...”, започна опонентът му, ала Смоленов го прекъсна: „Ако смятате, че лозунгът „Мутри вън! Да заповядат мутресите” е актуален, моля, съобразете се с неговата реторика.”

„Това на някоя от 5-те тераси на Краси ли го измислихте?”, подигра го Вапцаров. Тук вече Смоленов се обърна директно към гледащите шоуто, в което се превърна дебатът: „Уважаеми зрители, заслужавате по-висок полет на мисълта от това демонстративно дребнотемие!”

Вапцаров не се отказа и обвини Каракачанов, че купува самолети "на картинка". "Господинът започна да разбира и от авиация. Убеден съм, че не е ходил войник, че няма изпълнен дълг към тази държава", уязви го Смоленов. "Да, и не съм бил агент на Държавна сигурност, за разлика от Краси Каракачанов", реагира другият кандидат. "Мисля, че с неговото агентурно минало може да се гордее всяка организация", уверено отговори претендентът на ВМРО.

Още

Избирателите предупредиха за последно политиците

26.11.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

2492
Разминавания между изборните протоколи и разписките скараха ЦИК

25.11.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

12689
65% от избирателите обърнаха гръб на президентските избори

24.11.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1024