Медия без
политическа реклама

Граждани алармираха за разорани дюни на "Каваците"

Екопроблеми се появиха още в София и Враца

11 Апр. 2021Обновена
Кадър от "Каваците" тия дни.
Plamena Valentinova Kondeva/FB
Кадър от "Каваците" тия дни.

Снимки на разорани дюни край къмпинг "Каваците" публикуваха граждани в социалните мрежи. Подаден е сигнал на зеления телефон в РИОСВ - Бургас. Разпоредена е проверка, информира БНР. Засега няма информация за нейните резултати.

Според "Дневник" става дума за 600 - 800 кв. м. от плажа пред хотел "Мирамар" в южната част на плажа "Каваците". Теренът е изравнен, маркиран с колчета. През парцела е прокарано захранване с електричество и вода. Медията твърди, че и в момента на мястото има багер, който копае пясък от морското дъно и покрива с него плажа. 

 

ДРУГИ ЕКОПРОБЛЕМИ

Река Слатинска в столичния квартал „Сухата река“ осъмна със стари автомобилни гуми в нея. Предполага се, че са изхвърлени от автосервиз. Почистването ще бъде извършено утре от кметство "Подуяне", съобщи БГНЕС. Гумите са над 70. Жители на Враца пък бяха обезпокоени от сеч в единия от парковете. Общинската управа опита да успокои страстите с обяснението, че се режат единствено опасни дървета. Хората обаче се тревожат, че така се освобождават терени за строителство, съобщи bTV.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата