Медия без
политическа реклама

Германец два пъти влиза в ареста за прегазени дюни в Алепу

Екшън с кемпер се разиграва от снощи на Шофьорския плаж в защитената местност

03 Септ. 2021Обновена
Полицията отнася шофьора на затъналия кемпер.
БГНЕС
Полицията отнася шофьора на затъналия кемпер.

Двойка германски къмпингари подлудиха бургаската полиция с желанието си за диво къмпингуване по нашите плажове. Чужденците нагазиха с екзотичен противопожарен камион-кемпер на Шофьорския плаж в защитена местност Алепу и изпотъпкаха с тежката машина дюните, които са под специална защита. За разлика от прословутия брегоукрепителен хотел за птици в същата местност, който все така грози пейзажа, тук властите стовариха цялата си строгост върху нарушителите.

Германците са тук от 1 септември. Сигнал срещу кемпера им първи подаде концесионерът на съседния плаж "Дюни юг" Стоян Василев. Вчера мъжът е бил арестуван, тъй като отказва да подпише актовете за нарушенията си. Днес сутринта, докато ред телевизии отразяваха предисторията на скандала, германците започнаха в ефир да разкопават с лопати пясъка и да подлагат плоскости, за да измъкнат затъналото си возило. Това им навлече втори акт за неразрешени дейности в защитена местност. И този акт предизвика скандал със служителите на реда и повторен отказ на провинения летовник да го подпише, като по едно време той и спътничката му се заключиха в кабината. Полицията обаче успя да го измъкне оттам и отново го арестува.

„Дюните са разровени. Имаме повторно нарушение. Полицаите проверяват кемпера за забранени вещества. Днес отказа да изключи двигателя и отново не се съобрази с полицейските разпореждания“, каза комисар Неделчо Рачев, цитиран от БГНЕС. След това полицията докара техника, която да измъкне от плажа камиона на германците. На място "Сега" видя, че камионът вече е изваден от пясъка, но с цената на доста усилия. Междувременно германецът смени тона и каза, че съжалява, но не е знаел, че нарушава закона. "Честно казано, искам да изляза по най-бързия начин", коментира той пред Би Ти Ви. Наркотици в кемпера не бяха открити.

Факт е, че и да имаха желание, чужденците няма как да разберат, че това е защитена местност, нито пък че дюните са под специална закрила, признаха местните хора, след като циркът приключи.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

дюни, Алепу

Още по темата