Quantcast

Медия без
политическа реклама

Главният прокурор поиска имунитета на Борисов

Лидерът на ГЕРБ ще бъде обвинен по делото "Барселонагейт", когато остане без защита

02 Юни 2023Обновена
Фейсбук страница на Бойко Борисов
Борисов и Гешев от времената, в които сядаха приятелски на една маса.

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в парламента искане за сваляне на имунитета на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Това съобщи прокуратурата днес. Във вторник Софийската градска прокуратура предложи на Гешев да иска имунитета на Борисов, за да бъде обвинен той по делото за пране на пари, известно като "Барселонагейт".

Борисов вече обяви, че категорично няма да се откаже доброволно от депутатския си имунитет. В такъв случай парламентът ще трябва да разгледа искането на главния прокурор и да го гласува. А Борисов, който след изборите през април, за първи път не се отказа от мястото си на народен представител, ще бъде защитен от повдигане на обвинение, докато парламентът реши да му свали имунитета, или пък не бъде разпуснат, ако не успее да излъчи правителство.

"Трябва да си сляп, за да не видиш какво се случва в момента. Две години бях без имунитет! Защо вчера решиха да го искат. Защо вчера, а не преди един месец? Целта е да няма правителство - ясно и точно?", коментира Борисов във вторник.

Тази вечер Атанас Атанасов, лидер на ДСБ, съобщи в "Панорама", че се надява Борисов да не превръща правителството в заложник на имунитета си и да се откаже сам. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че категорично няма да се откаже доброволно от депутатския си имунитет.

 

Още по темата