Медия без
политическа реклама

Гласоподавателка от Варненско разби хвалбите на Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ се опита да прехвърли вината за дългогодишните нерешени проблеми на служебния премиер

22 Авг. 2021Обновена

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов не спира обиколките си из страната, по време на които държи дежурните си речи за мъдрото си управление и недостойните противници. Вчера той бе из Варненско, като дори се появи на сватба в село Медовец край Дългопол, където търпеливо позволи в продължение на 10 минути с него да се снима всеки от желаещите. Направи се, че не чува обръщението към него "г-н президент" от страна на имровизирания водещ и на свой ред подкани: "кАжи им да свират хората, да си гледат сватбата". Но след това категорично отказа поканата да се включи с един кьочек, след като оркестърът засвири "Камъните падат".

По време на една от импровизираните площадни срещи с избиратели приказливият Борисов обаче загуби дар слово, когато го насмете млада ромка от квартал, който е без ток (видео от тази сцена с коментар "Шах и мат с пешката" е качено в туитър, като на записа се вижда как в смут изпада не само експремиерът, придружаващите го също се стъписват).

 "Само обещавате, колко години гласуваме, а после нищо. Колко милиарда ти отпуснаха хората? Не теб ги отпуснаха, не на мен", скастри го жената, като обясни, че детските помощи не стигат дори за чифт маратонки. После прикани експремиера да не ходи само по стъргалото в центъра, а да отиде да види как живеят бедните хора. Борисов я посъветва да викне служебния премиер Стефан Янев да види. Но след като това не спря тирадата, той и се обърна към кмета: "Хайде, да отидеме..." 

 

Придружен от варненския кмет Иван Портних, експремиерът разгледа ново спортно игрище, а после и детска градина, която е реновирана с пари, отпуснати преди време от неговото правителство.

"Някои обявиха министър на ромите, мислейки, че ще спечелят този етнос. Аз мисля, че това, което направихме ние, да върнем децата в училище и да дадем над милиард за образование е по-добро. Детски градини, спортни площадки и после 80% гласували за ГЕРБ, е за кой да гласуват ?! - заяви гордо той. - Сега искат петият и шестият да направят правителство, ама те да не участват, а да сложат някакви хора, да не носят отговорност. Моделът "Борисов" е да носиш отговорност. Те сега искат да сложат някой я с шнорхел, я с плавници. Ако правите правителство, Мая - премиер, Корнелия и Хаджигенов – министри. Да видим техния модел с нашия. Да си направят правителство, техният модел е безотговорност. Политиката е за политици, не за аджамии. Да понесат, да знаем, че Мая е свършила това. Хем им се иска, те седнаха наготово. Първата партия иска да е опозиция, втората сме опозиция, а петата и шестата искат да управляват".

После отново се отплесна по любимите си "магистрални" теми:

"Като видят сега една година, че нищо не се прави... "Хемус" е жизненоважна за вас. Обикалях, давах им зор, на 1 юли щеше да е готово. Мантинелите само сложиха, нарочно не я пускат. И нарочно не я пускат, хората се избиват там на Белокопитово", каза той.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата