facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Гешев ще рови и в куфарчето на Стив Ханке

2 074
 Снимка: Архив

Прокуратурата се е самосезирала във връзка с изнесените на 16 февруари 2020 г. от проф. Стив Ханке твърдения за корупция „по високите етажи на властта, представени в интервю пред бТВ. Това става ясно от съобщение на прокуратурата, публикувано на сайта й.

Интервюто съдържа данни за наличие на документи, сочещи за евентуално корупционно престъпление, се казва в съобщението, като се цитират думите на Стив Ханке: „Да Ви потопя в атмосферата – седяхме в малкия кабинет на Стоянов до големия президентски кабинет. Бяхме с госпожа Ханке, Стоянов и преводача. Тъкмо бях пристигнал от Щатите и споменах за пореден път, че „Трябва да се справим с корупцията“, а той отвърна: „Професор Ханке, хиляди пъти съм Ви казал, че ако нямате доказателства, не мога нищо да направя. Имате ли доказателства?“ Отвърнах му, че вече имам доказателства, той ме погледна смутен и попита „И, къде са?“ Показах му това. Куфарчето, което винаги носех в България. Пълно с документи, доказващи случай на корупция. Извадих ги от куфарчето, той попита дали може да ги копира и го направи. Докато секретарката ги копираше, Стоянов се обади на Костов, тогава премиер, и му се развика по телефона. Не разбрах какво му казваше, защото беше на български, но ясно схванах посланието – „професор Ханке те е хванал в крачка“.

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от проф. Стив Ханке с цел конкретизиране на изложените твърдения в интервюто, с оглед преценка за наличието на достатъчно данни за образуване на наказателно производство за корупционни престъпления, посочват от прокуратурата. От проф. Ханке ще бъде изискана и цялата налична документация, с която твърди, че разполага.

Обяснения ще бъдат снети и от всички посочени в интервюто на проф. Стив Ханке лица, посочва прокуратурата. Това означава, че ще бъдат разпитани също така бившият президент Петър Стоянов и тогавашният премиер Иван Костов.

Магистрати обаче коментират, че давността за преследване на най-тежките корупционни престъпления е 15 години.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Гледай Сандански, мисли за цяла България
Прокуратурата се похвали, че изземва още ритони на Васил Божков

16.09.2020

Обновена

3727 37
Прокуратурата обвини Гебрев, че крие още 4 покушения срещу себе си

15.09.2020

2886 21

Коментари

Хулиган

Битката между различните клонове на мафията се разгаря.

Поне една командировка до Щатите ще си изврънкат.

Но после да не се окаже, че куфарчето било празно.

При всички случаи ще става все по-интересно, как ще я бъде нататък борбата с корупцията...

http://www.drago.info/index.php/2018/12/28/borbata-s-korupciata/

 

vvatkov

   Слушах го Мавъра по ТВ-то (100 минути). Обясняваше , че Стиф Ханке му е обиден, защото не го признавал за Баща на валутния борд в България.

   На въпрос защо не е отстранил Хубавото Наде от министерския пост (придобития ГАРАЖ от съпруга ѝ), смутолеви, че тя била в развод в тоя момент. Самонадеян , но с пискливи нотки в гласа.

Verbis verbis

Вай, вай!

Американците подгонили Костов, испанците - Борисов, а ние гоним руски агенти. 

Yantar

Ами това са глупости. Разбира се, че Ханке не е в час. Той не блести интелектуално нито с академична дейност, нито с практични постижения. Опитва се да се издокара като голямата работа с някакъв износен куфар, в който уж били "доказателствата". Като го питаха за какво става въпрос, той отговори по български - питайте някой друг. Въобще човекът живее в свой измислен свят и понеже мисли българите за някакви имбесили (без коментар дали с право или не) си плещи глупостите на който е толкова глупав да им се връзва. Вие представяте ли си да показва тоз куфар по американската телевизия и да тръби как там са доказателствата срещу американски политик, еле пък президент? Ами не разбира се, защото има нула уважение към българските институции и българите въобще. Това разбира се не оправдава Костов и Стоянов (прави ли ви впечатление, че Стоянов има нужда от преводач от английски и че Ханке е домъкнал половинката си на официална среща (в кабинет) - все едно я води в зоологическата градина или на сафари). Естествено, че приватизацията е белязана от откровени кражби - и Костов е прав, че са се продавали предприятия, а не активи. Само дето,  като бутнеш на някой от твоите авери предприятие, той лесно продава активите, взема си дивиденд и те оставя да се оправяш с пасивите - което е точно което се случи. Липсата на следприватизационен контрол не е причината, а следствието. Този контрол беше неефективен именно защото се раздаваха предприятия/активи на "наши хора." Не беше предвиден да е ефективен. Вместо да питат Костов за Славчо Христов, дето от негов сервитьор, се превърнал в крупния магнат дето шитнал Си Банк на Цветелина Бориславова покрай мач по тенис понеже бил ларж (ако не знаете тази история я потърсете - бисер след бисер), те му дават висока топка с бръщолевенията на Ханке. 

Звън®
снимка на Звън®

Ровейки в куфарчето на Ханке, Гешев ще намери следните вещи:(

- в-к "Демокрация" от 11.12.1998 г:
- мъжка бархетна пижама;
- крем за бръснене Каро;
- одеколон Кентавър наченат;
- салам шпеков една щафета;
- половин бутилка гроздова ракия "Академик Неделчев";
- половин кутия вафли тунквани, тип народени;
- свещ, наполовина използвана, анално оформена от обратната страна на фитила.

sega_reader

Значи подхванаха Командира.

А след него кой ?

На Жан не могат нищо да му направят, той и сега си живее в гарсониерата.

Виж на Фил Джаксън могат и главата да му резнат поне за признаването на Югозападна България като отделна държава.

А ако тръгнем по-насам става интересно.

Тройната кака си е за затвора, откъдето и да го погледнеш. Заменките, Батко и Братко, Станишевите простотии, далаверите на Доги Дог и зле прикритата алчност на Зависимия комарджия от Мадрид.

Не, чак дотам няма да посмее Каскета, щото тогава него ще го отсвирят.

А за Борисов, да ви успокоя, още е твърде рано. Трябва да мине време, да го няма във властовия хоризонт и чак тогава.

Но, първо има едно "НО".

Първо трябва дълго и настоятелно да се чисти държавата и в частност институциите от всякакъв вид планктонен гербериат.

Иначе няма смисъл.

bay Dragan

Гешев,

я рови в чаршафите на Президента. Там ти е силата, пък отзаде Той ти е опората.

Влез или се регистрирай за да коментираш