Медия без
политическа реклама

ГЕРБ обвини ДПС в преливане на гласове към Слави Трифонов

Има внезапно увеличаване на гласовете за ИТН и в ромските квартали в София, каза Даниел Митов

18 Юли 2021Обновена

На поредна пресконференция ГЕРБ обвини ДПС, че на последните избори е преливало гласове към партията на Слави Трифонов "Има такъм народ" (ИТН). 

"Имаме съмнения за машините за гласуване - как се е оперирало с тях, кой ги е пипал, кои са тези хора. Но е ясно от данните и от анализа, че ДПС целенасочено е преливало гласове към ИТН - в Кърджали, Ардино, Джебел, Мадан, Рудозем, Крумовград и т.н. В тези райони ДПС губи малко повече от 7000 гласа, а ИТН взима около 11 000. Числата съвпадат, когато става въпрос за намаляване на броя на гласовете за ДПС в съответни общини и увеличаване на гласовете за "Има такъв народ", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Той добави, че се наблядава подобна тенденция и за ромските гласове, особено в София. "Сериозна подкрепа е имало за ИТН. Не знаем откъде е тази внезапна подкрепа (на ромите) специално в София, но и не само", допълни Митов.

"Винаги сме твърдели, че има голяма уйдурма. Това за ДПС е факт, защо? Защото навсякъде в смесените райони, където мюсюлманите си изкарват прехраната, назначенията са от ДПС, а където не са имали хора - от БСП. А с назначаването на Николай Цонев във ВиК там, всичко става ясно - включи се и лидерът на партията Бойко Борисов. - Сутринта си прозвъних кметовете и ето: във Враца 5000 гласа прелети от ДПС към "Има такъв народ", в Монтана 2000, във Видин - 1000".

Борисов отново говори, макар и доста объркано за това какво са го разпитвали преди два дни в следствието.

"Аз за (Бойко) Рашков ако ви кажа всичко, което мисля за него, верно трябва да ме осъдят. Просто ми е жал за полицая, кварталния. През 2009-а чел отнякъде, че съм правил крос в резиденция Бояна. Аз крос не съм правил никога, Цецо (Цветанов) правеше кросове и продължава - каза Борисов. - И го попитах тогава онзи "Жив ли си?, той отговори: "Жив съм". Значи не съм го изял (визирайки явно обвинението, че е заплашвал човек, че ще семейството му няма да разбере дали не яде него). За Мирослав Найденов, знаете - обърна се срещу ГЕРБ, направи си партия. После ме питаха дали мога да си спомня за някакъв Иван Танев. Нито съм го виждал...., но като провериш в интернет, го броят с червена бюлетина, че е търсен от България и Румъния. Може би е син на този, Георги Танев - министъра на земеделието в червеното правителство. За къщата в Барселона - нито съм имал къща, нито имот. Проверяваха испанци, французи, китайци - всички. Аз си имам къща в Банкя и там живея. Напрягат ми семейството, тревожат се децата. Тези хора ми създават проблеми в къщи. Но, докато ни викат в полицията е добре. Да не ни посегнат само".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата