Quantcast

Медия без
политическа реклама

Георги Марков: Борисов ще се върне на бял кон след 8 месеца

Според Михаил Константинов кабинетът на ИТН ще получи пълна подкрепа

11 Апр. 2021Обновена
Илияна Кирилова
Георги Марков

Бившият депутат от ГЕРБ Георги Марков даде максимум 8 месеца на правителство на партията на шоумена Слави Трифонов "Има такъв народ". "Приятел, Орбан чака 8 години комунистите да съсипят страната, за да се върне на бял кон. Тия ще я съсипят за 8 месеца и ще се върнеш отново, защото други спасители няма", казал той на Борисов след изборите.

Марков, който е и бивш конституционен съдия и бивш седесар, няколко пъти повтори пред БНТ, че за трети път победени ще управляват страната и "ще ни вкарат в национална катастрофа". Според него вече спасителите са свършили и Борисов е последният. Сега ще бъдем притиснати да клекнем на Северна Македония, да се откажем от мама и татко, да се лишим от Коледа, прогнозира Марков. "Сега в парламента всички ще са красиви като Ален Делон, а Майчето е като Шарън Стоун", иронизира той протестиращите срещу Борисов, че са "умни и красиви".

Следващото правителство ще е на "Има такъв народ" и то ще получи подкрепата на всички депутати, прогнозира преди това математикът и шеф на "Информационно обслужване" Михаил Константинов. По думите му в момента е меко казано крайно безотговорно да се отива към нови избори и "не ни трябва да се дърляме вътре" на фона на финансовата криза. "Когато във Великобритания има война, там няма опозиция", даде пример той.

БСП и ДПС вече обявиха, че ще подкрепят правителство на партията на Слави Трифонов. А Бойко Борисов обеща 10 дежурни депутати.

Колкото до изборите, Константинов каза, че на тези е имало 4 пъти повече работа отколкото на предишните. Според него нашият изборен процес не е по-лош от средноевропейския. 27% от хората са гласували машинно, колкото и преди 2 години на европейските избори. Константинов смята, че премахването на хартиените бюлетини би било изключително опасно. Това в случая например би довело до касиране на изборите във Велико Търново, където ЦИК отмени машинното гласуване заради софтуерен проблем. Друго съображение за запазването на хартиените бюлетини е, че "300 хиляди българи не са пипвали компютър. 300 хиляди не са пипали банкомат. Всеки от тези хора или ще си обърка гласа, или няма да го пусне", обобщи Константинов.

Арман Бабикян, избран за депутат от "Изправи се! Мутрин вън!", каза пред БНТ, че стига да бъдат предложени грамотни и кадърни министри, те ще бъдат подкрепени от партията, дори и тя да не представена в правителството. "Сегашният модел на назначаване на министри по симпатии и бизнес кръг не е начинът", обобщи Бабикян пред БНТ.

С "Има такъв народ" просто си разговаряме, налучкваме идеите. Има много сериозно сходство по огромна част от идеите, каза той, но подчерта, че това не са преговори, а разговори. За скандала между Николай Хаджигенов, Татяна Дончева и Мая Манолова за евентуална подкрепа към правителство, Бабикян заяви, че няма разцепление в "Изправи се! Мутри вън!". "Ние не сме казармата ГЕРБ, в която един вдига моливче и всички гласуват под строй", обясни той.

Ако Слави Трифонов предложи кабинет, ние може да го подкрепим", съобщи лидерката на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.  "БСП претърпя тежка загуба, но е сила, без която не може. Ние сме определяща сила. Може да се съберем по политики", каза още Нинова.
Изправи се! Мутрин вън! е на крачка от разцепване, след като днес сутринта Николай Хаджигенов допусна подкрепа от БСП и ДПС за кабинет с участието на коалицията, а следобед Мая Манолова и Татяна Дончева изключително остро се разграничиха от него.

 

Още по темата