Quantcast
Фандъкова издаде ограничения за пазарите в София заради вируса | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Фандъкова издаде ограничения за пазарите в София заради вируса

3 035
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Кметът Йорданка Фандъкова издаде нова заповед "с цел недопускане разпространението на COVID-19 на територията на Столична община". Новите мерки се отнасят до откритите пазари и тържищата.

Според днешната заповед търговците на пазарите и тържищата в София задължително трябва да носят маска или шлем, а също така трябва да се създаде нужната организация за спазване 1.5 метра дистанция между посетителите.

"По изключение се допуска обслужване на клиенти без защитна маска за лице или предпазен шлем, когато са осигурени механични прегради от стъкло или друг прозрачен материал, позволяващ влажно почистване или дезинфекция", пише още в заповедта.

На пазарите и тържищата задължително трябва да има дезинфектант на входа; да се създаде "организация за контрол на входа на пазара по отношение броя на влизащите лица с цел недопускане струпване на хора и спазване на дистанция"; да има поставени на видно място на "информационни табели за задължението за спазване на физическа дистанция, хигиена на ръцете и носене на защитни маски на лицето при посещение на пазарната площадка, респ. в отделни обекти на нейната територия"

В тържищата и пазарите няма да се допускат лица с прояви на остри респираторни болести (повишена температура, кашлица, затруднено дишане, загуба на обонянието, нарушение или загуба на вкуса и други). Директорите на пазари се задължават да проведат инструктаж на персонала за правилна хигиена на ръцете, както и да осигурят необходимата вода, сапуни и дезинфектанти.

Директорите на пазарите ще трябва всеки месец да докладват на зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов за изпълнението на предпазните мерки.

Ето и цялата заповед на Йорданка Фандъкова:

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Нонстоп купон: Съсипани сме, но хората имат пари!

21.11.2020

8599 17
17% от кантарите по пазарите и борсите лъжат с грамажа

19.11.2020

РЕБЕКА БОРИСОВА

652 20
И тази зима София ще диша мръсен въздух

Коментари

Каспър

"...както и да осигурят необходимата вода, сапуни и дезинфектанти."
Що пак бягат от задължението си да осигурят маски?

ЛюдоедкаЭллочка

В тържищата и пазарите няма да се допускат лица с прояви на остри респираторни болести (повишена температура, кашлица, затруднено дишане, загуба на обонянието, нарушение или загуба на вкуса и други).

Мутрите ще организират на входа на пазарите медицински пункт? 

sara1234

А тютюнджийска кашлица? 

d5555

Какви времена настанаха.Да те е страх да се изкашляш.

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Как ще се проверява за загуба на обоняние и вкус? Данче, цасрами се! Шейсет нямаш още.

риболовец 5

   Контрола върху разпространение на вирус по време на демокрация е невъзможен.

   За справки при бай Си и при бат Ким. 

golyamataani

Директорите на пазари се задължават да проведат инструктаж на персонала за правилна хигиена на ръцете.....докъде стигнахме?!?

Влез или се регистрирай за да коментираш