Quantcast
Десетки са глобени за нелегални партита в два ресторанта в Пловдив | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Десетки са глобени за нелегални партита в два ресторанта в Пловдив

"Има тарикати, които си мислят, че лъжат държавата", коментира премиерът Борисов
Обновена
3 813
 бТВ
Полицията разтури две нелегални партита по сигнал на възмутени граждани

Пловдивската полиция прекрати нелегални партита в два ресторанта в Пловдив снощи. Акциите са по сигнал за възмутени граждани.

Първото е празненство за рождения ден на собственика на рибен ресторант, на което са присъствали над 50 души, а за доброто им настроение се е грижел фолк певеца Милко Калайджиев, заяви за bTV директорът на ОД МВР ст. комисар Йордан Рогачев.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева каза, че са съставени 55 акта за нарушаване на противоепидемиологичните мерки. По закон в момента са разрешени събирания до 15 души и то не в ресторант. Санкциите за това са от 300 до 1000 лв. за физически лица и до 2000 лв. за фирма. Отделно четирима са глобени за пушене в закрито помещение, а други 13 - за липса на документ за самоличност. Съставен е и акт на собственика на ресторанта. 
Във второто заведение са съставени 13 акта.

”Още днес на проверка в заведенията ще влязат инспектори от агенцията по храните, Инспекцията по труда и противопожарна охрана. Аз лично ще настоявам за най-високи санкции”, каза Каназирева. И добави: "Изключително безотговорно поведение. Не може, когато цялата държава се опитва да овладее последиците от епидемията, когато два месеца има затворени бизнеси и очакваме разхлабването на мерките, подобни случаи да подлагат под риск постигнатото. Наистина е жалко как много бързо се забравя ситуацията от ноември месец с препълнените болници и десетките тежки и фатални случаи на ден". 

Премиерът Бойко Борисов също коментира случая с пловдивските заведения. "Има тарикати, които си мислят, че лъжат държавата. А те лъжат себе си, защото ще се разболеят. Мерките в държавата обаче дават резултат", коментира министър-председателят в Разлог.

Още

БСП отново праща Борисов и обиколките му с джипа на ЦИК

08.03.2021

Обновена

6215
След продължителен локдаун днес отварят училищата в Англия

08.03.2021

Обновена

525
Опит от САЩ: Случаите на Covid-19 растат при отворени ресторанти

08.03.2021

2001