Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ден след новините от Барселона премиерът пак се метна на джипката

23 Февр. 2020
Снимка: Архив

Само ден след като испанският вестник "Периодико" публикува разследването си за къщата в Барселона и съобщи, че местната полиция разследва съпричастността на българския премиер Бойко Борисов, лидерът на ГЕРБ отново се метна на джипката и публикува видео как инспектира строящата се магистрала "Европа". В автомобила присъстват още вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Владислав Горанов и зам.министърът на регионалното развитие Николай Нанков. 

"Така, давай, Нанков!", подканя Борисов зам.министъра да започне пиар мероприятието. След това Нанков презентира докъде е стигнало изграждането на трасето. В един момент министър-председателят спира пред група работещи по обекта. "Действаме ли?! Това ще е пътен възел тука, нали? С голямо кръгово", заговаря лидерът на ГЕРБ слисаните работници, които не са много словоохотливи. Разговор не се получава и колата с висшите държавни ръководители потегля отново, като Нанков и Дончев продължават да презентират. Премиерът пък се интересува какъв е трафикът по този маршрут. След няколко километра той отново спира при работници и пак пита: "Действаме ли?!". Този път работникът отговаря, след което Борисов пита и за името на строителя. След секунди инспекцията се възобновява, а пресаташето на Министерския съвет Севдалина Арнаудова подканя финансовия министър да се похвали с предстоящия ремонт на граничен пункт. Борисов обаче не следи внимателно думите му, а спира при поредната бригада: "Как си, бе?!", обръща се отново той към строител. 

В този момент финансовият министър Горанов се изказва, че малко се притеснява за новото предаване на Диана Найденов по Нова телевизия, тъй като от "с тая джипка ще я бием по рейтинг" и "нема да й провърви много". "Защо?, пита Борисов. "Еми, от нашата джипка повече новини изкачат", пояснява Горанов. "Добре де, не ти ли е драго сега като гледаш? Що не са го напраили, нали, а само претенции? 100 години са управлявали. А ние само за 10 години това, дет сме го направили да остане, пак си заслужава да правим партия. И тва са работни места, тва харчат горива, тва са заплати, тва са обороти. Кво не им харесва", отговаря Борисов.

След кратко мълчание премиерът сам поставя следващата тема: "Влади, а "Фич" какво казват днеска, бе?". 

 

Още по темата