Quantcast

Медия без
политическа реклама

Делото за ареста на ЛиЛана се протака заради експерт

28 Юли 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Бащата на Деянова дойде в съда днес и показа рентгенови снимки на дъщеря си, която има гръбначна травма.

Заради медицинска експертиза Специализираният наказателен съд за втори път отложи решението си да пусне ли от ареста певицата ЛиЛана – Лиляна Деянова. Въпреки че медицинската експертиза беше готова, насроченото за днес заседание не се проведе, съобщи БНР. Причината е, че не се яви вещото лице, което трябва да обясни заключенията си, които са ключови за решението на съда дали да промени мярката за неотклонение. Така решението се отлага за четвъртък.

Според адвоката на ЛиЛана Николай Хаджигенов няма еднозначен отговор съвместими ли са гръбначните проблеми на певицата със следствения арест, но за да вземе съдът решение, трябва да се яви и вещото лице. "Това е изтезание, държат я като заложница. Ако я пуснат, няма с какво да държат Божков", обяви пред радиото адвокатът. "Мотивите на съда са безобразни всеки път. Това не трябва да бъде оставено така. Един невинен човек гние в ареста без правна причина. Другото са политически причини и поръчки", допълни той.

Деянова, брат й и съдружникът й Мартин Димитров са обвинени, че като престъпна група опитали да източват евросредства по програмата "Иновации и конкурентноспособност". Деянова и Димитров вече месеци наред са в ареста. Александър Деянов беше пуснат под гаранция от 50 хил. лв. Той отказа да ги плати в знак на протест, но прокуратурата така и не посмя да го задържи.

Прокуратурата търси връзка между певицата ЛиЛана и бизнесмена Васил Божков, когото опитва да върне от Дубай заради 11 обвинения.  "Кога последно съм ходила в Дубай.

 

Въпреки че известният бийтбоксър Александър Деянов - Скилър трябваше да заплати преди повече от седмица паричната си гаранция от 50 000 лв. постановена му от съда, държавното обвинение не е направило искане за налагане на по-строга мярка за неотклонение.

 

Още по темата